Nieuws over onder meer 'Borderlands 2', 'I Am Alive', 'C&C' en gamen in 3D

Een screenshot uit de nieuwe 'Command & Conquer'.
UNKNOWN Een screenshot uit de nieuwe 'Command & Conquer'.
Aan het einde van elke werkweek brengen we jullie een overzichtje van het belangrijkste gamenieuws van de afgelopen dagen. Gamescom mag dan wel afgelopen zijn, er vallen altijd wel enkele nieuwtjes te rapen. Deze week onder meer over 'Borderlands 2', 'Command & Conquer' en de 3D-toekomst van Electronic Arts.

Beginnen doen we met de toekomst van 3D-gaming bij uitgever Electronic Arts. Het is simpel: 3D heeft voorlopig geen toekomst bij EA. Dat heeft topman Peter Moore gezegd aan de gespecialiseerde website Eurogamer. "3D staat niet op onze lijst van zaken waar we als bedrijf op focussen. Als ik naar gaming kijk, lijkt het gewoonweg geen belangrijke factor te zijn."

Moore zelf was al niet enthousiast toen bedrijven als Nintendo en Sony apparatuur voor 3D-gaming op de markt brachten. En de persvoorstellingen van beide bedrijven om de Gamescom-beurs geven hem, volgens hemzelf toch, gelijk. In het verleden deelde Sony namelijk altijd 3D-brilletjes uit voor alle presentaties, dit jaar waren die allemaal in het traditionele 2D. Jim Ryan, hoofd van de Europese tak van Sony, zegt echter dat daar niets achter gezocht moet worden.

Thinkstock

'Ghost Recon'
Ubisoft heeft een tweede pakket downloadbare content voor 'Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier' aangekondigd. Het 'Raven Strike'-pakket kost 1.200 Microsoftpunten of 14,99 euro. Deze nieuwe inhoud brengt 'Ghost Recon' terug naar zijn roots en biedt de ervaren spelers dan ook grote maps, complexe missies en een verhoogde moeilijkheidsgraad. Daarnaast bevat deze dlc drie nieuwe campagnemissies en een extra Guerilla-map.

'Ghost Recon: Future Soldier'
UNKNOWN 'Ghost Recon: Future Soldier'

'Command & Conquer'
In ons vorige weekoverzicht kwamen we al met het nieuws dat de nieuwe 'C&C' gratis speelbaar zou worden. Intussen zijn er nog wat meer details over dit nieuwe stategiespel bekendgemaakt. Zo zal de game geen singleplayermodus bevatten, en draait alles rond coöperatieve spelmodi en competitieve schermutselingen. Jon Van Caneghem, vicepresident van EA, sluit niet uit dat er later nog een campagnemodus wordt toegevoegd. Hij voegde eraan toe dat 'C&C' regelmatig gratis en betaalde downloadbare content zal krijgen.

UNKNOWN


'Borderlands 2'

Volgende maand komt met 'Borderlands 2' de langverwachte opvolger in de serie. Om gamers warm te maken heeft uitgever 2K Games een gratis browserspel online gezet. Het spel, dat in Flash werd gemaakt, moet de oorspronkelijk game in 16 bits uit 1986 voorstellen. Het spel kan hier gespeeld worden.

'I Am Alive' & 'The Expendables 2'
Tot slot nog wat gamenieuws van Ubisoft. De uitgever heeft aangekondigd dat het survivalspel 'I Am Alive' dan toch wordt uitgebracht. Eerder werd de game geschrapt wegens "te veel piraterij op het pc-platform". Het spel, dat in maart al is verschenen voor PlayStation 3 en Xbox 360, krijgt betere graphics en enkele nieuwe opties, en is digitaal verkrijgbaar vanaf 13 september.

'The Expendables 2' is dan weer per direct beschikbaar via Xbox Live Arcade en het PlayStation Network. Je betaalt er respectievelijk 1.200 Microsoftpunten of 14,99 euro voor. In deze tweede game in de franchise verenigen de huurlingen Barney Ross, Gunner Jensen, Hale Ceasar en Yin Yang zich.

'I Am Alive'
UNKNOWN 'I Am Alive'