Nieuw verpakt Super Mario Bros. is met meer dan 100.000 euro duurste videospel ooit

De bewuste cassette zit nog in de beschermingsverpakking.
RV De bewuste cassette zit nog in de beschermingsverpakking.
Op een veiling in de Verenigde Staten is een nieuw verpakt exemplaar van Super Mario Bros. voor het Nintendo Entertainment System (NES) verkocht voor 114.000 dollar (bijna 101.000 euro). Het videospel uit 1985 is daarmee het duurste ooit.

Het gaat om een Amerikaanse uitgave van het spel voor de eerste populaire console van de Japanse producent. De doos werd nooit geopend en de conditie van het exemplaar kreeg van veilinghuis Heritage Auctions een 9.4 op 10.

De koper van het 8-bit-spel wil anoniem blijven. Het vorige duurste spel ooit, eveneens een exemplaar van Super Mario Bros., leverde 100.000 dollar op. Super Mario Bros. was het populairste spel voor de NES en lanceerde Mario tot een van de meest herkenbare personages in de wereld van de videogames. Een exemplaar van Mega Man uit 1987, eveneens voor de NES, leverde eind vorig jaar 75.000 dollar op.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:  

De ‘echte’ Super Mario (84) is overleden

Super Mario in ’t echt in Antwerpen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.