Nieuw spel Pokémon Sleep is zoals Pokémon Go, maar dan voor slaap

Illustratiefoto.
ANP Illustratiefoto.
Waar Pokémon Go gamers beloonde voor een wandeling, zal Pokémon Sleep hen belonen voor een goede nachtrust. Dat zeggen Nintendo en Pokémon Company, die het nieuwe mobiele spel aankondigden in Tokio. Het spel houdt bij hoeveel je slaapt en verwerkt die informatie in de gameplay.

Hoe Pokémon Sleep er exact uit zal zien is nog niet bekend, aangezien het spel nog de ontwikkelingsfase zit. Wel is duidelijk dat je slaappatroon een grote rol zal spelen. Volgens Gamespot zou vooral de tijd die je al slapend doorbrengt en het tijdstip waarop je wakker wordt de gameplay beïnvloeden.

Of je door een goede nachtrust automatisch pokémon vangt, of bijvoorbeeld pokémon kunt trainen, is niet meteen duidelijk.

Pokémon Go Plus +

Om je dutjes te registreren, werkt Nintendo ook aan een accessoire. Het toestel wordt een uitgebreide versie van de Pokémon Go Plus, het elektronische knopje waarmee je nu al automatisch pokémon kunt vangen. Het nieuwe gadget krijgt dan ook de weinig originele naam Pokémon Go Plus + (lees: de Pokémon Go Plus Plus).

Tijdens de dag zou je de Pokémon Go Plus + kunnen gebruiken om pokémon te vangen, maar ’s nachts zou je het ding naast je kussen kunnen leggen om je slaaptijd te monitoren. Die informatie stuurt het toestel door naar je smartphone via bluetooth. De Pokémon Go Plus kostte zo’n 40 euro; mogelijk wordt de opvolger nog een stukje duurder.

Snorlax

Pokémon Go Sleep wordt pas gelanceerd in 2020. Maar om de aankondiging alvast te vieren, wordt er nu al een bijzondere Snorlax losgelaten in Pokémon Go. Het gigantische, slapende monster (met speciale aanval ‘Yawn’) is nog tot 3 juni te vangen.

Bekijk ook:

Deze man vangt Pokémon met zes telefoons tegelijk

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.