Netflix voor gamers: jongeren bingewatchen massaal games op Twitch

.
VTM NIEUWS .
Vergeet Amazon Prime, Netflix of YouTube, het jong gamend geweld zit massaal op streamingplatform Twitch. Kayzr, een Vlaamse start-up, speelt daar handig op in en streamt er wekelijks verschillende gamewedstrijden mét professionele commentaar. "We vergelijken het graag met de Jupiler Pro League in het voetbal", zegt Jasper Dansercour van Kayzr.

De start-up brengt in de eerste plaats gamers uit de Benelux samen op het communicatieplatform van Kayzr. "We geloven sterk in taal als bindende factor", legt Dansercour uit. Dat zien we ook terug in de wedstrijden die ze wekelijks organiseren: de matches worden becommentarieerd in het Nederlands. "Play-by-play geven ze uitleg bij elke zet van het spel, net zoals in het voetbal."

Kayzr telt vandaag zo'n 35.000 Benelux leden, elke live uitzending heeft 15.000 tot 20.000 hits die 10.000 unieke kijkers haalt.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Ik speel liever zelf en addblock werkt niet op twitch dus zodra ik ad van 30 seconden zie klik ik toch gewoon weg.

 • Lore Kluwer

  Groot gelijk. The Last of Us was precies een film.

 • Stephaan Van den Broeck

  Nu is de jeugd zelfs te lui geworden om zelf te gamen???

 • hugo van de velde

  Stop ermee al die engelse woorden te gebruiken en vervang ze door mooie vlaamse woorden. bINGEWATCHEN ? Hoe belachelijk