Nederlandse Pokémonspelers vinden lichaam in water

REUTERS
Vijf jongens die in het Nederlandse Baarn op Pokémonjacht waren, hebben vanavond rond kwart over acht het lichaam van een vrouw in een vijver aan de Emmalaan gevonden.

De jongens, allen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, waren rond de Wilhelminavijver met een applicatie op hun telefoon op zoek naar virtuele monstertjes, Pokémon.

"Toen we de vrouw vonden, hebben we gelijk 112 gebeld," zegt Jip (13) aan de oevers van het meertje, middenin de villawijk. De oudste van de vriendengroep dook in het water, en poogde de vrouw op het droge te trekken. "Ik ben met een vriendje Huize Bloemendaal (het aan de plas gelegen verzorgingshuis, red.) ingerend, om hulp te halen."

Reanimatie
Agenten arriveerden snel, en ook ambulancebroeders waren binnen enkele minuten ter plaatse. Er werd volgens omstanders enkele minuten gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De straat en het grasveld rond de Wilheminavijver werden afgesloten voor het publiek. Rond de klok van tien uur werd het lichaam meegenomen, en werd de plas weer vrijgegeven. 

Of de vrouw in het verzorgingshuis woonde, kon de politie gisteravond niet bevestigen. Bij Bloemendaal was men niet bereikbaar voor commentaar.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels