Na meer dan 2.000 (!) levels: Belg speelt Candy Crush uit

Belg speelt Candy Crush uit na meer dan 2.000 levels.
Thinkstock Belg speelt Candy Crush uit na meer dan 2.000 levels.
Het heeft hem drie jaar van zijn leven gekost, maar de 23-jarige Belg Romuald heeft het verslavende spelletje Candy Crush uitgespeeld. Romuald heeft niet minder dan 2.000 levels achter de kiezen.

Romuald is een verpleger, maar spendeerde soms wel tien uur per dag aan Candy Crush. Nochtans was hij niet zo een fervent gamer, vertelt Romuald aan RTL. “Maar toen ik Candy Crush drie jaar geleden voor het eerst uitprobeerde, was ik meteen verkocht.”

Drie jaar lang moest alles wijken voor Candy Crush. “Ik stond op, las het nieuws online en begon Candy Crush te spelen. Soms tot tien uur per dag”, vertelt Romuald. Toch houdt hij vol dat hij nooit verslaafd is geweest aan het spelletje. “Ik speelde enkel in mijn vrije tijd wanneer ik echt niks anders te doen had. Sommige mensen scrollen urenlang op Facebook, ik speelde Candy Crush. Het heeft me nooit tegengehouden om andere dingen te doen.”

Strategie

Candy Crush uitspelen is niet voor iedereen weggelegd, zo blijkt. “Het is een puzzelspelletje. Je moet nadenken en niet zomaar iets doen”, zegt Romuald. “Sommige mensen beweren dat ik ervoor betaald heb om zo ver te geraken, maar ik zou nooit geld geven om een spelletje te spelen!”

Zijn vrienden zijn blij dat het spel eindelijk uitgespeeld is. "Het is wel zo dat mijn sociale omgeving vond dat ik veel op mijn mobieltje zat", zegt Romuald. "Ik zat in mijn woonkamer en elke dag wachtten me vijftien nieuwe levels om uit te spelen. Maar een keer kreeg ik een bericht dat het spel compleet uitgespeeld was. Ik voelde me blij en teleurgesteld tegelijk."

Level 2911

Fervente spelers van Candy Crush weerleggen het feit dat de Belg het spel helemaal uitgespeeld heeft.  "Als je je aanmeldt via Facebook bij fabrikant King, dan gaat Candy Crush daar verder. Ik zit al bij level 2911'', reageert een andere Candy Crush-fanaat.

Populair

Candy Crush is sinds 2012 uitgegroeid tot een internationale hitgame. Maker King Digital Entertainment werd in 2015 verkocht voor 5,3 miljard euro. Het spel zou al ruim 2,7 miljard keer gedownload zijn en door honderden miljoenen mensen worden gespeeld.
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nathalie Boon

  inderdaad zeer belachelijk! elke week komen er nieuwe levels, dus uitspelen is nog ni gebeurd... ikzelf op level 2880!

 • kenny crombez

  Wat een zever ! Ikzelf zit aan level 2270 in 6 maanden tijd .. fb mag dit controleren als men wilt!

 • Xenia Polishchuk

  Zit aan 3100

 • Vicky De Groote

  Na 5 jaar zit ik aan level 2761

 • Kris Gevers

  Is dat wereldnieuws? Ik heb dat ook al een paar keer uitgespeeld...tot er nieuwe levels bijkomen..tsss