Microsoft onthult goedkopere versie van de nieuwe Xbox: 299 dollar voor “kleinste Xbox ooit”

Dit zouden de Xbox S (witte console) en Xbox X (zwarte console) moeten zijn, volgens gelekte beelden op Twitter.
Brad Sams/Twitter Dit zouden de Xbox S (witte console) en Xbox X (zwarte console) moeten zijn, volgens gelekte beelden op Twitter.
Nadat enkele gelekte beelden vandaag al een tipje van de sluier lichtten, bevestigt Microsoft nu ook het bestaan van de Xbox Series S, het goedkopere instapmodel naast de nieuwe Xbox Series X. Volgens het techbedrijf gaat het om de “kleinste Xbox ooit”. De console komt voor 299 dollar op de markt, omgerekend zo’n 250 euro. 

Microsoft deelde de officiële mededeling via Twitter, samen met een foto en de adviesprijs in dollars. De officiële prijs in euro’s is nog niet bekend en verschilt vaak van de omgerekende dollarprijs. 

De Xbox Series S wordt het goedkopere en kleinere broertje van de Xbox Series X, die vorig jaar al werd aangekondigd. Op de afbeelding is een witte, dunne console zichtbaar met een zwart rond rooster in het midden en een rooster aan de bovenzijde. Een schijflade voor optische discs is niet zichtbaar op de afbeeldingen. De console heeft een ander ontwerp dan de Xbox Series X, die de vorm van een toren heeft. Het design ligt meer in lijn met dat van voorganger Xbox One.

Er gaan al langer geruchten dat Microsoft een Series S-variant van de next-gen console wil uitbrengen. De Series S zou een kleinere hoeveelheid ram, lagere kloksnelheden en minder gpu-rekenkracht ten opzichte van de Series X hebben. Mogelijk richt Microsoft zich met de mindere rekenkracht van de Series S op 1080p-gaming, met behoudt van de overige voordelen van de next-gen console, zoals snel laden door gebruik van een ssd. Officiële specificaties werden nog niet gedeeld.

Eerder op de dag kwamen twee Microsoft-insiders, Brad Sams en Twitter-gebruiker Walking Cat, naar buiten met gelekte beelden van de kleinere console. Zij hadden ook de prijs juist. 

Windows Central rapporteerde vandaag ook dat de Xbox Series X 499 dollar (ongeveer 420 euro) zou gaan kosten. Opnieuw is een europrijs nog niet bekend.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dylan Carlier

    Alexa , ecosysteem en Windows passen niet samen in één zin hé. Windows is vrij voor iedereen en je kan er zowat alles op aansluiten wat je maar wil van andere bedrijven... een ecosysteem is Apple

  • gerd peeters

    als gamer ben ik grote fan van microsoft ecosysteem en consoles, maar als bezitter van alle 3 de merken ( sony, nintendo, microsoft ) moet ik toegeven dat de Sony op gebied van first party games nog een grote voorsprong hebben op Microsoft. Dus het is niet alleen de specs en prijs die tellen, maar meer het game aanbod dat telt en als microsoft een even sterk 1st party lineup zou hebben, zou het landschap er wel is helemaal anders uit kunnen zien. De beste keuze is natuurlijk alles kopen ;-)

  • Alexa Grieken

    Xbox wilt hun consoles niet met winst verkopen, ze brengen iets uit voor iedereen zodat ze zoveel mogelijk van hun maandelijkse passen kunnen verkopen en je binden aan hun ecosysteem. Zowel op pc als op consoles.