Mario Kart eindelijk speelbaar op iOS en Android (maar niet in ons land)

Spel zo populair dat servers meteen plat kwamen te liggen

REUTERS
Nintendo heeft zijn immens populaire spelletje ‘Mario Kart’ beschikbaar gesteld op iOS en Android. En dat was direct te merken: de servers waar het spel op loopt, lagen na de lancering een tijdlang plat. Inmiddels lijkt alles weer soepeltjes te lopen. 

Het gratis te spelen ‘Mario Kart Tour’ is een mobiele versie van de bestaande Mario Kart-reeks. Het spel is sinds vandaag beschikbaar, al geldt dat niet voor België door het strikte beleid rond de controversiële lootboxes. Voor die virtuele kisten met extra’s moet je betalen, maar aangezien je niet weet wat erin zit, beschouwt de Belgische wetgeving dat als gokken. 

Daarover gesproken: die zitten er flink in. Dat er microtransacties voor bijvoorbeeld het verkrijgen van personages en karts in het spel zitten, was al bekend, maar de aanwezigheid van de zogeheten Gold Pass had Nintendo nog niet bekendgemaakt. Voor vijf dollar per maand kunnen gebruikers meer in-gamebeloningen verdienen. 

Het gaat om Gold Gifts die te verdienen zijn door te racen en speciale gouden badges die te verkrijgen zijn via Gold Challenges; deze extraatjes zijn exclusief voor Gold Pass-leden. Daarnaast ontgrendelt dit abonnement de snellere 200cc-modus; de 50cc-, 100cc-, en 150cc-racemodus zijn voor iedereen standaard ontgrendeld, maar dat geldt dus niet voor de snelste variant.

Het spel valt verder extra op omdat het te besturen is met slechts één vinger. Je beweegt je voertuig door op het scherm te tikken en te vegen. Daarnaast zit er allerlei modi in het spel, waaronder een competitieve ranking.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michael Vogels

    Haal de Kinder Surprises dan ook uit de rekken hé... daar weet je ook niet wat er in zit.

  • mike dierickx

    Je kan de game bestanden downloaden in een alternatieve appstore ( apkmirror is betrouwbaar ),en bij het aanmaken van je account een andere regio dan belgie kiezen. Maar eerlijk, het spel is niet echt de moeite waard. Installeer een emulator op je telefoon en download de mario kart 8 rom voor de echte mario kart ervaring.