Man betaalt 9 euro voor PlayStation 4 door hem te wegen in afdeling groenten en fruit

Van zestig naar vijfentwintig euro bij Krëfel: als je nog een tweede PS4-controller zocht is dit het moment.
Sony Van zestig naar vijfentwintig euro bij Krëfel: als je nog een tweede PS4-controller zocht is dit het moment.
Een 19-jarige Fransman is erin geslaagd om in een supermarkt slechts 9,29 euro te betalen voor een PlayStation 4. Hij legde de spelconsole op een weegschaal voor groenten en fruit, betaalde aan een zelfscankassa en wandelde buiten.

De diefstal gebeurde in de stad Montbéliard, vlakbij de grens met Zwitserland. Met zijn ingenieus plannetje spaarde de dief uit Nice meer dan 330 euro uit. Makkelijk verdiend, en daarom keerde hij een dag later terug naar dezelfde winkel. Tijdens die nieuwe poging werd hij evenwel betrapt en opgepakt. 

Aan de politie verklaarde hij dat de gestolen spelconsole al was verkocht voor 100 euro. De man werd door de rechter veroordeeld tot 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Bekijk ook:

Sony onthult alle games op de PlayStation Classic.

Sony lanceert PlayStation Classic.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jonas schauvliege

  het was slim tot hij besloot terug te keren naar de zelfde winkel als hij wegbleef was zijn plan geslaagd

 • Thomas Buick

  Peter Janssens, technisch gezien wel gestolen ik weet niet waar u het haalt. Of mag ik uw huis ook binnenkomen en de tv meenemen maar genoeg geld laten liggen om een kilootje appels te betalen?

 • Elle Devee

  Niet slim om naar dezelfde winkel terug te gaan.

 • Wouter Mareels

  Hendrik Somers: door het product te wegen op de elektrische weegschaal en in te geven als druiven of zo krijgt hij de barcode waaraan die lage prijs gekoppeld is. Dat is de makkelijkste manier om in een winkel aan een kleefbare barcode te geraken, ipv te beginnen codes van verpakkingen te knippen en op de doos te lijmen of zo...

 • Peter Janssens

  technisch gezien is het niet gestolen hé. Had misschien wel naar een andere winkel moeten gaan voor de volgende ronde.