Legendarische game 'Command & Conquer' komt naar smartphone

rv
De klassieke game Command & Conquer komt terug in een versie voor smartphones, meldt EA. Command & Conquer: Rivals is een realtimestrategygame waarin je snelle, korte sessies kan spelen.

Het spel, dat verschijnt voor Android en iOS, speelt zich af op een kleine wereld en brengt traditionele RTS-elementen naar een kleine schaal. De nieuwe game werd op de E3-beurs in Los Angeles gedemonstreerd door twee professionele gamers, namelijk NickAtNyte en InControl.

Command & Conquer: Rivals is de eerste C&C-game sinds de browsergame Command & Conquer: Tiberium Alliances, die in 2012 uitkwam. De laatste volledige C&C-game was Command & Conquer 4: Tiberian Twilight in 2010. Wanneer de nieuwe game uitkomt, is nog niet bekend.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jeffrey Debloudts

    Waarschijnlijk een nieuw dieptepunt in een franchise die ooit garant stond voor goede RTS games. Na C&C3 is het gewoon steil bergaf gegaan met deze reeks. Red Alert 3 was al middelmatig, C&C4, gewoon slecht en die browser game, net als deze aankondiging zijn niets meer dan brol waarop ze een gekende naam hebben gekleefd of de mensen in de val te lokken. Shame on you EA!

  • gustaaf carpels

    Ja van game verslaving gesproken de jeugd kan nu al niet zonder hun smart phone en tablet En hoe vroeg er zijn erbij die nog niet eens mama kunnen zeggen maar al wel op een tablet met tiktak of boemba bezig zijn

  • Stijn Vandamme

    C&C moet op een groot scherm, niet op een tablet. Dit is gedoemd om te falen want de echte fans gaan dat echt niet op een smartphone spelen, want een echte C&C game is intensief en duurt uren aan een stuk