Lanceert Nintendo volgend jaar al nieuwe Switch?

REUTERS
Hij ligt nog maar anderhalf jaar in de winkels, maar Nintendo zou volgend jaar al een nieuwe versie van de Switch-console willen uitbrengen. Welke verbeteringen het nieuwe model krijgt is nog niet duidelijk, maar volgens bronnen van The Wall Street Journal zou de Japanse fabrikant een beter scherm overwegen.

De krant baseert zich op leveranciers en andere bronnen die kennis hebben van de plannen van Nintendo. Die zeggen dat Nintendo nog aan het nadenken is over de vernieuwingen die de revisie van de Switch-console krijgt. Het verbeterde apparaat zou in de tweede helft van 2019 moeten verschijnen, mogelijk al in de zomer.

Een optie die Nintendo overweegt, is een beter scherm. Dat zou wel nog altijd een lcd-scherm zijn, en geen contrastrijker oled. De nieuwe versie zou een dunner lcd kunnen krijgen met een hogere helderheid en een betere efficiëntie.

Final Fantasy X op de Nintendo Switch.
RV Final Fantasy X op de Nintendo Switch.

Upgrade

Als Nintendo volgend jaar een nieuwe Switch uitbrengt, gaat het vrijwel zeker om een model dat compatibel is met de huidige versie en veel eigenschappen deelt. Nintendo brengt geregeld relatief kleine updates uit van zijn handhelds. De console als platform heeft een looptijd van meerdere jaren.

Tussen de introductie van de Switch op 3 maart vorig jaar en 30 juni dit jaar heeft Nintendo 19,7 miljoen exemplaren van de console verkocht. Dat zijn goede cijfers, maar met een hardwarerevisie zou Nintendo de verkoop verder willen stuwen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yvan Lissens

    Nintendo zag vroeger Sony en Microsoft niet als directe concurrent, maar sinds de Switch ook de belangstelling wekt van de grote uitgevers, is de zaak nu wel anders. Enkel mist de Switch de nodige "horsepower" om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen en waarschijnlijk willen ze die achterstand inhalen met een nieuwe en krachtigere Switch.

  • Raphael Kerser

    Heb er net zelf een gekocht en ben er echt super tevreden mee! Beste Nintendo console sinds the Gamecube, enkel de batterij mag iets beter. Hybride consoles lijkt me absoluut de toekomst. "Lite" versie in handheld mode en een extra GPU via een Thunderbolt 3 verbinding in TV mode.