Japans kartbedrijf krijgt boete van 400.000 euro vanwege Mario Kart-races in Tokio

Foto links: onder meer Dries Mertens ging verkleed als Luigi al karten door de straten van Tokio.
rv Foto links: onder meer Dries Mertens ging verkleed als Luigi al karten door de straten van Tokio.
Het Japanse kartbedrijf Mari Mobility moet een flinke duit ophoesten voor gameontwikkelaar Nintendo vanwege het aanbieden van Mario Kart-races in Tokio. Het bedrijf moet omgerekend zo’n 400.000 euro betalen aan de gameontwikkelaar, op basis van het schenden van Nintendo's auteursrecht.

Zo oordeelde de Japanse rechter onlangs. De kartraces werden volledig in thema aangeboden door het bedrijf, inclusief Mario-pakken en versierde karts. Toch vond het bedrijf dat het niks te maken had met de succesvolle serie. Zo stond op de racewagens de tekst ‘Niet gerelateerd aan Nintendo’ en heeft het bedrijf in het verleden al eens de bedrijfsnaam aangepast. Zo was dat ooit MariCart, wat weer lijkt op Mario Cart. De kostuums van Mario en co. zijn ook ingewisseld voor superheldenkostuums, weet nieuwssite Bright.

Het bedrijf werd eerder al op de vingers getikt door de rechtbank. Tegen die uitspraak ging Mari Mobility in beroep. Niet slim, meldt het Japanse Inside Games. Eenmaal in beroep werd de boete namelijk vervijfvoudigd, waardoor het bedrag van 400.000 euro op tafel moest komen.

Ongelukken

Het kartbedrijf is overigens lang niet de enige aanbieder van Mario Kart-achtige races. Meerdere bedrijfjes proberen toeristen te lokken met de attractie. Tot grote ergernis van Nintendo, want die vindt dat de praktijken het bedrijf een slechte naam geeft. In het verleden gebeurden al veel ongelukken op straat door de ‘illegale’ races.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.