Jaar cel voor Roemeen die servers van World of Warcraft platlegde

Mensen spelen World of Warcraft na in een bos in Tsjechië.
REUTERS Mensen spelen World of Warcraft na in een bos in Tsjechië.
In de Verenigde Staten is gisteren een Roemeen tot een gevangenisstraf van één jaar veroordeeld omdat hij de servers van het populaire onlinespel "World of Warcraft" (WoW) had platgelegd. Dat deed hij in 2010 na een aanvaring met een andere speler.

De nu 38-jarige Calin Mateias uit Boekarest kreeg het in 2010 bij het spelen van WoW meermaals aan de stok met andere spelers op het platform. Om zijn tegenstanders te doen verliezen, zette de Roemeen meerdere keren een DDoS-aanval (distributed denial-of-service) op poten, waarbij hij door overbevraging de servers van de onlinegame platlegde. Daardoor hadden duizenden spelers in Europa geen toegang meer tot het spel.

Schadevergoeding

Mateias werd overgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij schuldig pleitte. Een federale rechtbank in Los Angeles veroordeelde hem dinsdag tot een celstraf van één jaar. Eerder betaalde de dertiger ook al een schadevergoeding van 30.000 dollar aan de ontwikkelaar van WoW, Blizzard Entertainment, waardoor de Amerikaanse autoriteiten een tweede rechtszaak tegen hem, in Pennsylvania, lieten vallen.

World of Warcraft logo
Kos World of Warcraft logo2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Demulder

    Een jaar cel voor het platleggen van een paar game servers. En een DDos is nog niet eens hacking... Gewoon overbelasting

  • chris moerman

    die man is juist een held. door hem kennen ze nu hun zwakke plekken.