Hoe zie jij eruit als man/vrouw? Deze app viert hoogtij op Facebook

Karen Damen
RV Karen Damen
Wie dezer dagen door zijn Facebookfeed scrolt, is ze waarschijnlijk al tegengekomen: de posts waarin mensen zich laten omtoveren in iemand van het andere geslacht. En het is de app 'FaceApp' die daarvoor verantwoordelijk is.

Hoe zou jij eruit zien als man/vrouw? Of kaal? Of als bejaarde? Met 'FaceApp' kan je het allemaal uitproberen. Het is overigens geen nieuwe applicatie; de toepassing werd begin vorig jaar al gelanceerd, maar wordt nu nieuw leven ingeblazen door de vele quiz- en spelletjessites die het proces aan Facebook linken. Intussen werd de app al door meer dan 3,8 miljoen mensen gedownload.

FaceApp gebruikt artificiële intelligentie om realistische gezichtstransformaties uit te werken op foto's. Het is niet altijd even correct of geslaagd, maar plezierig is het natuurlijk wél. Wij haalden alvast enkele bekende gezichten door de app. Graag gedaan!

Theo Francken
RV Theo Francken
Ingeborg
RV Ingeborg
Donald Trump
RV Donald Trump
Jani
RV Jani
Pommeline
RV Pommeline
Dany Verstraeten
RV Dany Verstraeten11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  De app werkt beter van vrouw naar man dan van man naar vrouw. Tenzij ik als vrouw echt miss world zou zijn dus.

 • Pedro Gonzalez

  Sommigen lijken zoveel op elkaar als ik en mijn grootmoeder.

 • Jos Temmerman

  Ik hoef het niet te weten ,ze hebben weer een achterlijk onnozelheid uitgevonden.

 • Peter Buyck

  Nee er zijn nog andere filters ook. Vooral de filter 'eigen gender' is bijzonder...

 • Jef Denijs

  Alle mannen zien er blijkbaar beter uit als vrouw, zelfs Trump. Deze app werd zeker uitgebracht door een vereniging van plastisch chirurgen.