Grootste Twitch-streamer Ninja na jaar afwezigheid terug op platform

Tyler ‘Ninja’ Blevins maakte zijn terugkeer op streamingplatform Twitch. Hij piekte bijna op 100.000 kijkers en kreeg er 75.000 volgers bij binnen twee uur tijd.
AFP Tyler ‘Ninja’ Blevins maakte zijn terugkeer op streamingplatform Twitch. Hij piekte bijna op 100.000 kijkers en kreeg er 75.000 volgers bij binnen twee uur tijd.
Tyler Blevins, die online door het leven gaat als Ninja, streamde gisteravond plotseling weer op Twitch. Ruim een jaar geleden verliet de Fortnite-ster het platform nog voor een exclusieve deal met de website Mixer, maar die is nu offline.

Ninja’s terugkeer op Twitch was direct een groot succes. Zijn eerste stream sinds 1 augustus 2019 trok meer dan 700.000 unieke kijkers. De streamer deelde zijn statistieken via Twitter en liet zien dat hij er 75.000 volgers bij heeft gekregen tijdens een stream die iets langer dan twee uur duurde.

Op het hoogtepunt had hij bijna 100.000 kijkers tegelijk. Met 14,8 miljoen volgers is hij nog steeds de grootste streamer op Twitch, ondanks een jaar afwezigheid. Hij heeft een voorsprong van zo’n 6 miljoen volgers op de nummer twee, streamer Tfue. Op Mixer had Ninja ‘slechts’ 3,2 miljoen volgers, waarmee hij alsnog verreweg de grootste streamer van het platform was.

Miljoenendeal

De 29-jarige Blevins liet op 1 augustus 2019 weten dat hij een exclusieve deal met streamingplatform Mixer - Twitch-concurrent van Microsoft - had gesloten. De details van de deal zijn nooit openbaar gemaakt, maar er zijn sterke geruchten dat de streamer miljoenen opstreek met het contract. Sinds 22 juli 2020 is Mixer, vanwege een gebrek aan groei, opgeheven en is Ninja weer vrij om te streamen waar hij wil. 

Het is nog niet duidelijk of Blevins een nieuwe exclusieve deal aangaat en zo ja, met welk platform. Mixer-streamers hebben de mogelijkheid gekregen over te stappen op Facebook Gaming, maar daar heeft Ninja tot nu toe geen gebruik van gemaakt. Blevins was wel op 8 juli live te zien op YouTube Gaming, maar ook daar heeft hij vooralsnog geen exclusieve deal mee gesloten.

Tyler 'Ninja' Blevins.
AFP Tyler 'Ninja' Blevins.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.