Gamer (21) lost mysterie van ontvoerd vierjarig meisje op vanachter zijn computer 8.000 kilometer verderop

Facebook
Een man uit het Britse Staines bij Londen is erin geslaagd een zaak op te lossen van het Amerikaanse FBI en dat vanachter zijn computer in zijn slaapkamer, 8.000 kilometer verderop. De politie was al bijna drie maanden op zoek naar een vierjarig meisje dat ontvoerd werd door haar vader, maar slaagde er niet in hen te vinden. Harry Brown (21) kon de locatie van de man op een erg slimme manier ontfutselen.

De kleine Yvette Henley (4) verbleef bij haar vader Virgil (28) toen een rechtbank in Californië op 20 juni haar grootouders Gary (46) en Kim (47) Forester aanstelde als voogd. Maar na de hoorzitting - waarop was vastgesteld dat het meisje "emotionele schade" had opgelopen en in gevaar was - bleek Virgil spoorloos te zijn. En de Foresters hadden al tien dagen niets meer van hem gehoord. (lees hieronder verder)

Vader Virgil Henley.
Facebook Vader Virgil Henley.

De grootouders contacteerden daarop de politie, die meteen een onderzoek startte, maar drie weken later was Yvette nog altijd vermist. Het was pas toen het koppel de hulp zocht van de Britse Harry Brown dat er plots schot kwam in de zaak. Harry - een online gamer - had Virgil enkele jaren geleden online leren kennen en had een connectie met hem gemaakt via Facebook. En het is ook zo dat de Foresters hem vonden: ze gingen de contacten af van Virgil en vroegen Harry of hij hen wilde helpen.

Arizona
En dat deed de supermarktmedewerker. Hij begon na al die tijd weer een gesprek met Virgil. En die antwoordde. Na twee dagen berichtjes uitwisselen slaagde Harry erin om te weten te komen dat de man met zijn vrouw Alyssa (28) en dochtertje Yvette naar de staat Arizona was gevlucht. Hij had zich immers laten ontvallen dat hij de vochtigheid in Arizona haatte. Ze verbleven er in goedkope motels. En het lukte Harry zelfs om met een slimme truc te weten te komen waar de drie exact waren. (lees hieronder verder)

Gary terwijl hij flyers uitdeelt met zijn vermiste kleindochter erop.
Facebook Gary terwijl hij flyers uitdeelt met zijn vermiste kleindochter erop.

Hij bood de man namelijk aan om hem op pizza te trakteren in zijn kamer. Virgil wilde er geen, maar Alyssa wél. Virgil liet hem daarop weten in welk motel ze zaten en wat zijn kamernummer was. Alleen, er verscheen geen pizzakoerier aan de deur, maar wel een team van politieagenten. Yvette werd veilig en wel naar buiten gehaald en ze verblijft intussen bij haar grootouders in Californië. (lees hieronder verder)

Gary en Yvette zijn intussen herenigd.
Facebook Gary en Yvette zijn intussen herenigd.

"Ik breng mijn dagen door op het internet, maar ik had nooit gedacht dat mijn gesprekken met vreemden ooit zouden leiden tot het terugvinden van een verdwenen meisje", aldus Harry. "Ze is nu gelukkig bij haar grootouders en ik heb gehuild toen ik foto's zag van hun hereniging. De politie zocht haar al sinds mei. Ik heb haar gevonden in amper twee dagen."

Hart
Hij is nu van plan om naar Californië te reizen en Yvette en haar grootouders te ontmoeten. Die laatsten zijn overgelukkig. "Ik ging bij verscheidene lokale autoriteiten langs in de zoektocht naar ons kleine meisje, maar niemand nam me ernstig", aldus Gary. "Harry, helemaal in Londen, was de enige die ons hielp. En hij slaagde erin Yvette terug te vinden. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we hem zijn. Hij zit voor altijd in ons hart."