Gameontwikkelaar Activision Blizzard schrapt bijna 800 banen

Bezoekers op een expo van Activision Blizzard.
EPA Bezoekers op een expo van Activision Blizzard.
Bij gameontwikkelaar Activision Blizzard - bekend van onder meer ‘Call of Duty, ‘World of Warcraft’, ‘Overwatch’, en ‘Diablo’ - staat 8 procent van de 9.600 banen op de tocht. Dat heeft CEO Bobby Kotick vandaag bevestigd. Dat melden verscheidene Amerikaanse media. Sinds vrijdag circuleerden al geruchten over een nakende herstructurering.

Reden voor de sanering zijn tegenvallende resultaten voor onder meer "Call of Duty", "Overwatch" en "Hearthstone". Vooral de inkomsten uit in-gameaankopen - waarbij spelers met microtransacties virtuele outfits, wapens of andere content kopen - bleven onder de verwachtingen. Als onderdeel van het herstructureringsplan wil Activision Blizzard het aantal ontwikkelaars dat aan zijn populairste spellen werkt, met een vijfde verhogen. Gesnoeid wordt er bij de administratie en sales.

Kotick bevestigde het banenverlies bij de voorstelling van de kwartaalresultaten van Activision Blizzard. Het bedrijf schreef tijdens het laatste kwartaal van 2018 een omzet van 2,84 miljard dollar in de boeken, terwijl analisten op 3 miljard hadden gerekend. Tijdens het eerste kwartaal verwacht de spelontwikkelaar een omzet van 1,18 miljard, fors minder dan 1,48 miljard die analisten hadden vooropgesteld.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Anderson

  Stemmen met de geld beugel weg met de half gebakken games en micro belasting!

 • Kevin Janssens

  Heeft dit te maken met het feit dat Blizzard al jaren de bal kwijt is en wil inzetten op multiplayer terwijl meer gamers roepen om fatsoenlijke single player games? Eventueel het feit dat hun nieuwe mobiele Diablo game internationaal werdt onthaald met BOE geroep? De dagen van Warcraft 3 en Diablo 2 liggen ver achter ons spijtig genoeg.

 • Wesley Kenis

  Dan ligt de fout toch wel bij de analisten als in het zo hoor....maar de gewone werkman zal weeral wel de dupe worden om hun geklungel te "verantwoorden " zoals "intellectuelen" alle problemen oplossen: het is nooit hun schuld!!!!

 • Iwan Cornet

  Van Overwatch verschiet ik wel. Al mogen ze van mij gewoon uitbreidingen vorozien ipv free content zoals nieuwe maps en characters. Ik betaal met plezier voor uitbreidingen met extra's van da spel. Dat ze grote fanbase verliezen aan hun diablo mobile gedoe daar verschiet ik ni van. Call of duty, tja dat is ook wat over zijn hoogte punt denk ik

 • Wendy Warens

  Als je weet dat ze een miljard winst maken per kwartaal en nog niet tevreden zijn dan zegt dit alles over de idiote kapitalistische maatschappij waarin we leven.