Gamenieuws Final Fantasy, Splinter Cell, Halo, Half-Life, Pokémon, XCOM, F1, Lego...

Een beeld uit 'Lightning Returns: Final Fantasy XIII'.
kos Een beeld uit 'Lightning Returns: Final Fantasy XIII'.
Wie het buiten te warm vindt, kan lekker binnen blijven gamen. En wie zijn games beu is, kan uitkijken naar heel wat interessante releases. Hier vind je alvast info over 'Final Fantasy', 'Flashback', 'Splinter Cell Blacklist', 'Halo', 'Murdered: Soul Suspect', 'Half-Life', 'The Bureau - XCOM Declassified', 'Metro: Last Light', 'Transport Tycoon', 'Pokémon Rumble U', 'The Lego Movie Videogame', 'Saints Row IV', 'Mad Max', 'WWE 2K14' en last but not least: 'Assassin's Creed IV: Black Flag'.

Flashback
Ubisoft lanceert op 21 augustus een remake van side-scroller 'Flashback' uit 1992 voor 800 Microsoft Punten. De game is deze herfst ook verkrijgbaar op Playstation Network en Digital PC. Kopers krijgen de originele versie er gratis bij. De plot luidt: "Conrad keert terug om de mensheid te redden van een buitenaardse invasie waarbij de Morphs onze hersenen willen infiltreren en de mensheid willen inlijven! Al rollend, schietend en steeds paraat voor een nieuw gevecht, moet je Conrad helpen de wereld en zijn vriendin te redden." Vorige eeuw moest je namelijk in zowat élk spel een vrouw redden.

Final Fantasy
Big Ben Interactive toont een nieuwe trailer van 'Lightning Returns: Final Fantasy XIII'. De release staat gepland voor Valentijn, wat vast romantische avonden oplevert.

Splinter Cell Blacklist
Ubisoft heeft een nieuwe trailer van Tom Clancy's 'Splinter Cell Blacklist' klaar. "Om de levens van miljoenen te beschermen, word ik je grootste angst. Ik ben overal. En ik doe het op mijn manier" hijgt Sam Fisher met drie groene lichtjes op zijn hoofd. Afspraak op 22 augustus.

Halo
Op 20 augustus verschijnt de film 'Halo 4: Forward Unto Dawn' op dvd en Blu-ray. De prent, die gebaseerd is op de game 'Halo 4', bevat aliens én Master Chief.

kos

Murdered: Soul Suspect
'Murdered: Soul Suspect' behaalde 11 awards en 28 nominaties op de recente E3-conferentie. Opmerkelijk, maar de intrigerende plot vraagt spelers dan ook hun eigen moord op te lossen. "Spelers kruipen in de huid van Ronan O'Connor, een detective met wisselende successen wiens leven vroegtijdig wordt beëindigd door een brute en meedogenloze moordenaar," meldt Big Ben Interactive. "Niet in staat om verder te gaan en gevangen in het voorgeborchte Dusk, kan hij pas vrede vinden als hij het recht vanuit het hiernamaals kan laten zegevieren. Met zijn nieuwverworven bovennatuurlijke vaardigheden kan Ronan het dorp Salem (Massachusetts) verkennen vanuit het schimmige hiernamaals. Ronan is niet in staat om te communiceren met de rechercheurs die op zijn zaak zijn gezet en moet de gedachten van de levenden lezen om hun handelingen te beïnvloeden. Als onderdeel van zijn onderzoek moet hij de geesten van vroegere burgers uit Salem ondervragen om de puzzelstukjes bij elkaar te leggen, terwijl hij het opneemt tegen demonische geesten om zijn ziel te redden en de schokkende waarheid te ontdekken over degene die verantwoordelijk is voor zijn dood."

In het volgende filmpje geven de makers uitleg bij de game, die begin 2014 verschijnt voor pc en de huidige generatie consoles.

Half-Life
Het team achter de 'Sven'-coöpmod voor 'Half-Life' meldt dat Valve heeft ingestemd met de plannen voor een losstaande versie van de mod, die gratis te spelen zal zijn voor Steam-gebruikers. Met de mod kunnen gamers het spel gezamenlijk spelen tegen de computer en samen puzzels oplossen, meldt Tweakers.net. De mod is inmiddels al bijna 15 jaar oud, maar wordt nog regelmatig geüpdatet.

kos

XCOM
De nieuwe trailer van 'The Bureau - XCOM Declassified' toont met gameplay hoe de tactische gevechten in de game werken.

F1 2013
Codemasters kondigt 'F1 2013' aan, dat naast een normale variant ook een Classic-versie krijgt waarin spelers de mogelijkheid krijgen om te rijden met enkele bolides uit de jaren 80 en 90. De game verschijnt dit najaar uitkomen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Metro: Last Light
Het 'Faction Pack', de eerste downloadbare content voor 'Metro: Last Light', is beschikbaar. De uitbreiding bevat drie solomissies waarin de speler in de huid kruipt van een specialist van de oorlogvoerende partijen. In de trailer is te zien welke drie rollen de speler kan spelen: een sluipschutter van een speciale eenheid van de Rode Linie, een Ranger uit Polis en een Rijkscommando. Het pakket kost 5 euro of 400 MSP. Later volgen nog drie pakketten, die je samen met het eerste ook kan kopen met een seizoenspas van 15 euro of 1.200 MSP.

Transport Tycoon
PC-klassieker 'Transport Tycoon' moet later dit jaar verschijnen voor zowel iOS als Android. De game wordt ontwikkeld door Chris Sawyer, die in 1994 ook verantwoordelijk was voor het origineel. 'Transport Tycoon' is samen met 'Rollercoaster Tycoon' het bekendste spel dat Sawyer ontwikkelde, meldt Tweakers.net.

Pokémon
Op 15 augustus verschijnt 'Pokémon Rumble U' voor de Wii U via de Nintendo eShop. Volgens de makers is het een "meeslepend actiespel met intuïtieve bediening en heftige gevechten." Bij intuïtieve bediening denken we toch vooral aan de barman van ons stamcafé, die meteen weet wat hij moet tappen wanneer we binnenwandelen. Soit. In Pokémon Rumble U zijn alleszins alle 649 bekende Pokémon uit de spellen tot en met 'Pokémon Black Version 2' en 'Pokémon White Version 2' aanwezig. Daarnaast kun je gebruikmaken van honderden aanvallen.

kos

Lego Movie
In 2014 verschijnt 'The LEGO Movie Videogame' dat verkrijgbaar zal zijn naast de langverwachte film 'The LEGO Movie' en een speelgoedcollectie. De game krijgt een versie voor de gangbare consoles en pc, 3DS en Vita.

"In een scenario afgeleid uit de film plaatst 'The LEGO Movie Videogame' kinderen in de rol van Emmet, een gewoon, braaf en perfect gemiddeld LEGO-minifiguurtje dat per ongeluk wordt aangezien voor de meest uitzonderlijke persoon en de sleutel tot het redden van de wereld", melden de makers. "Spelers begeleiden hem terwijl hij wordt opgeroepen door een gemeenschap van vreemdelingen voor een epische zoektocht om de kwaadaardige tiran te stoppen, een reis waarvoor Emmet hopeloos en hilarisch niet voorbereid is."

kos
kos

Saints Row
De makers van 'Saints Row' hebben zoals gewoonlijk een bijzonder saaie trailer gemaakt waarin echt niets gebeurt. De game verschijnt op 23 augustus.

Mad Max
Avalanche Studios toont een nieuwe trailer vol actie van 'Mad Max', dat in 2014 verschijnt. "Alle hoop is verloren en alleen barbaren overleven. Welke keuzes maak jij om te overleven in een wereld waar de wegen nergens naartoe leiden?", vraagt de studio zich af. Geen idee eigenlijk.

kos

Ultimate Warrior
2K meldt dat de Ultimate Warrior een speelbaar personage is in worstelgame 'WWE 2K14', althans voor wie de game op voorhand bestelt. Ultimate Warrior maakte zijn debuut  in 1987. Zijn beroemste match is misschien wel die tegen Hulk Hogan in 'The Ultimate Challange' in WrestleMania VI op 1 april 1990. Hij versloeg toen Hogan, waarmee hij als eerste de titels van WWE Championship en Intercontinental Championship tegelijkertijd in zijn zak stak. Wij herinneren hem toch vooral van die lintjes aan zijn armen.

Assassin's Creed
Ubisoft toont hoe een piratenleven eruitziet in 'Assassin's Creed 4 Black Flag'.

Sega op Nintendo
Voormalige rivalen Sega en Nintendo kunnen het tegenwoordig prima met elkaar vinden. Binnenkort verschijnen in de Nintendo eShop een aantal klassieke Sega-games die gebruikers in 3D kunnen spelen op de 3DS. Het gaat onder meer om 'Altered Beast', 'Ecco the Dolphin', 'Galaxy Force', überklassieker 'Shinobi', 'Sonic the Hedgehog', 'Space Harrier', 'Streets of Rage' en 'Super Hang-On'.