Game Boy komt terug en je zal er al je oude spellen op kunnen spelen

Gizmodo / Hyperkin
Breng die doos nog niet naar het containerpark! De Game Boy komt terug en je zal er al je oude spellen op kunnen spelen. De nieuwe Ultra Game Boy zal ongeveer 85 euro kosten. Je kan 'm via USB opladen en de batterij houdt het zes speeluren vol. Van de originele Game Boy werden er 119 miljoen verkocht, waarmee het na de Nintendo DS en Sony PlayStation 2 de derde meestverkochte spelconsole ooit is.

De originele Game Boy werd door Nintendo in 1989 in Japan en de VS uitgebracht, een jaar later ging Europa massaal gamen. In 2003 stierf hij een stille dood.

De nieuwe Ultra Game Boy van de Amerikaanse gamefabrikant Hyperkin heeft een aluminium behuizing en een verlicht LCD-scherm zodat je er ook in het donker mee zal kunnen spelen. Hij werd vandaag voorgesteld op de elektronicabeurs CES in Las Vegas.

Volgens Gizmodo komt de Ultra Game Boy eind komende zomer op de markt. In tegenstelling tot andere recente remakes van Nintendo consoles, zullen er geen vooraf geïnstalleerde games in zitten. Je zal je oude cartridges moeten opdiepen of tweedehandsgames kopen om mee te spelen. 
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • David Bogaert

  De zoveelste namaak game boy met specs gelijk alle andere namaken enkel zonder vast geinstaleerde games maar met losse cartridges... Zolang er geen Nintendo opstaat zal het evenveel verkopen als alle andere namaken.

 • Joseph Joestar

  Nintendo kennende met de SNES mini, hun poort om Gamecubecontrollers aan te sluiten aan een Wii U en hun Amiibo's zullen ze maar een beperkt aantal maken die in een mum van tijd verkocht zijn zonder nieuwe te maken. Dus best op voorhand bestellen als je er per sé een wil. Heb zelf nog steeds 2 oude originele Game Boys en 2 Game Boy Advance SP's waar de games ook op werken.

 • Dennis Vandenbergh

  Ik heb de Retron 5 van Hyperkin. kan NES/SNES/GBA/SEGA/... allemaal spelen maar het enige nadeel: niet portable zoals deze :)

 • mike dierickx

  Dit zal nooit lang in de winkelrekken liggen. Nintendo staat er om bekend dat ze zeer agressief hun merkrechten en patenten beschermen.

 • Angelo De vie

  De uren dat ik daar op versleten heb, man man Oa supermarioland heb ik zot gespeeld