Fortnite weer speelbaar: zwart gat sluit zich, nieuwe wereld beschikbaar

Een nieuw eiland, uiteraard, voor hoofdstuk 2.
Epic Games Een nieuw eiland, uiteraard, voor hoofdstuk 2.
Fortnite-spelers, tijd voor hoofdstuk 2, seizoen 1! De livestream van het megapopulaire spel toonde sinds zondag niets anders dan een zwart gat met achtergrondgeluiden, dat plots was verschenen bij het einde van seizoen 10. Maar dat is nu weg en er is een kakelvers hoofdstuk tevoorschijn getoverd. Met: vier nieuwe helden, nieuwe wapens én een nieuw eiland waarop spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. 

Het gerucht ging al langer dat er een nieuwe kaart zou komen. Die is er nu, met dertien nieuwe locaties. Op Twitter waren er al snel - spoiler alert! - beelden van te vinden, vooral bij ShiinaBR. Voor de miljoenen fans is er natuurlijk ook een nieuwe trailer voor het tweede hoofdstuk. 

Er zit een verdacht uitziende energiecentrale in het spel, aldus VG24/7. “We zien onze nieuwe helden vissen op coole wapens en water drinken dat uit de energiecentrale lekt, voordat de gevechtsbus vol met vertrouwde gezichten op de nieuwe kaart passeert”, schrijft de website. De personages kunnen zwemmen, vissen en met motorboten varen. Er zijn ook nieuwe schuilplekken.

Dit is in principe de grootste update van Fortnite ooit. Tot nu toe kwamen de vernieuwingen in seizoenen, maar nu gaat dus chapter 2 van start, opnieuw beginnend bij seizoen 1.

“Je kan nu de nieuwste updates voor Fortnite downloaden op alle platformen”, kondigde VG24/7 vanochtend aan. Voor de Xbox One en PS4 is dat net geen 20 GB, voor PC-spelers ongeveer 15 GB, volgens de website. Die voegde er nog aan toe dat het herstarten van het spel traag zou kunnen verlopen, omdat het weleens erg druk zou kunnen zijn. Inmiddels zijn de servers weer online.

Vorig jaar haalde Fortnite een omzet van 2,4 miljard dollar (2,18 miljard euro), de grootste van alle titels volgens data van Nielsen. Het spel is gratis te downloaden en te spelen, maar spelers betalen voor bepaalde upgrades. Die inkomsten zijn wel met 23 procent gedaald sinds de lancering van rivaal ‘Call of Duty’ op 1 oktober.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catanvers Kattetrimmer

  Fortnite 2 dagen offline!!!......wat is mijn zoon groot geworden

 • Frederick Timmerman

  Het licht was beter definitief uitgegaan. Klinkt raar, maar er is een leven na gamen.

 • Bert Verplanken

  Wat dachten sommigen dan? Dat een spel dat miljarden opbrengt zomaar stuk zou zijn na een geënsceneerd zwart gat? Ze hebben chapter 2 gehyped, met succes. Alle kranten stonden er vol van. Het is een leuk spel om te spelen en dat zwart gat past perfect in het spelconcept (en vooral in de marketingstrategie )

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Ocharme toch. De wereld was eventjes vergaan.

 • Michael Verdonschot

  Jeanke de reden van het 2 dagen offline is een grote marketing stunt in alle landen ter wereld was dit voorpagine nieuws amateuristisch is het alles behalva maar eerder een goed gecalculeerde zet