Fortnite is niet meer te spelen na mysterieuze gebeurtenis

Het zwarte gat in Fortnite
Fortnite BR Het zwarte gat in Fortnite
Paniek bij de spelers van Fortnite: het populairste spel op aarde kan na een vreemd voorval dat zich in het spel zelf afspeelde, niet meer gespeeld worden. 

De livestream van het spel toont niets anders dan een zwart gat met achtergrondgeluiden. Dat zwarte gat verscheen zondag ineens bij het einde van seizoen 10. Het lijkt een stunt te zijn die een nieuw hoofdstuk in het spel aankondigt. 

Spelers zagen hoe enkele raketten explodeerden en daarbij een meteoor in de spelwereld opslokten. Vervolgens verscheen de meteoor uit een scheur in de hemel en na de explosie die hierop volgde werd alles in het spel opgeslokt door een zwart gat.

Vanzelfsprekend schokte dit zowat 250 miljoen spelers, die massaal naar livestreamsite Twitch trokken. Zo’n anderhalf miljoen kijkers zorgden ervoor dat de site eveneens crashte, voor eventjes dan toch. Ook de Twitter-pagina van ontwikkelaar Epic Games staat op zwart. 

Echte paniek lijkt echter onnodig. Epic Games heeft niets gemeld over de verdere voortgang, maar hintte afgelopen weken wel op ‘het einde’. Ook verschenen in het weekend aanwijzingen voor een ‘Chapter 2' voor het populaire spel, met mogelijk een nieuwe speelbare map in Fortnite. De populariteit van Fortnite is zo immens groot dat de ontwikkelaar Epic Games wel gek zou zijn om de stekker eruit te trekken. Vermoedelijk weten we vanavond meer.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel van Velzeke

  wij zijn ondertussen fortnite terug aan het spelen .

 • Arthur Westerman

  Final Fantasy XIV deed het al eerder, maar dan met een giga draak die uit een kunstmatige maan explodeert, met gigantische schade aan het continent als gevolg. 5 jaar later mogen de spelers opnieuw verder. Fortnite zal iets vergelijkbaar hebben, met een map die totaal verandert is, maar toch ook bekende elementen behoudt.

 • Marijke Verleyen

  Fortnite is terug! het werkt weer :-)

 • Jan Greveraars

  Epic is opgeslokt door China Free Hong Kong

 • Femke Van Tilburgh

  Eindelijk gister mijn zoon een switch en kan geen Fortnite spelen ! Niet leuk