Exclusief voor abonnees

Ex-verslaafden en experts waarschuwen ouders: "Tablet is geen onschuldige babysit"

ANP XTRA
Gamende kinderen zijn brave kinderen. Toch? En dus stoppen we steeds vaker een tablet in de handen van zoon- of dochterlief of laten we de PlayStation overuren draaien. Die hobby kan later echter erg problematisch worden, bevestigt nu ook de Wereldgezondheidsorganisatie. Experts en ex-verslaafden waarschuwen ouders. "Dit kan je kind z'n toekomst kosten."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Buitink

    @Dennis, het is niet noodzakelijk de schuld van 'games', eerder het feit dat de televisie alsook laptop/tablet/computer/console wordt gebruikt om een kind bezig te houden. Men voedt een kind slechte gewoontes, dàt is het probleem. Ik ben een fervent gamer maar als ouder ben je verantwoordelijk om je kind grenzen op te leggen en dat doet men tegenwoordig niet genoeg, integendeel.

  • Dennis De Grande

    So what? Er wordt vaker met de vinger naar games gewezen, de schuld van al het onheil, bullshit ja sommige zijn nu eenmaal verslaafd, sommige aan drank, sommige drugs, en oh oei de gamewereld wat een ramp! Dit is al jaren zo deal with it het gaat alleen ng erger worden & geen diploma? Dat is de dag van vandaag geen probleem meer, alles is te koop