Er komt een nieuwe ‘Half-Life’ aan (maar het is niet het spel waar je op hoopte)

Een schermafbeelding uit de trailer van Half-Life 2.
Valve Een schermafbeelding uit de trailer van Half-Life 2.
Na jaren van geruchten is het nu officieel: er komt een nieuw spel in de ‘Half-Life’-saga. Dat kondigt spelontwikkelaar Valve aan op Twitter. ‘Half-Life: Alyx’ wordt wellicht geen echte opvolger van de eerste twee spellen, maar zou wél een volwaardige VR-game zijn. Later deze week moet een officiële voorstelling van het spel volgen.

Dat Valve met een nieuw Half-Life-spel komt, is opmerkelijk. ‘Half-Life: Alyx’ komt ruim twintig jaar na de originele Half-Life, één van de meest bejubelde pc-games ooit. In 2004 pakte Valve nog uit met Half-Life 2, dat op zijn beurt werd gevolgd door ‘Half-Life 2: Episode 1' and 'Half-Life 2: Episode 2'. Aan een derde sequel geraakte Valve naar goede gewoonte niet.

Wie dus had gehoopt dat de langverwachte Half-Life 3 er nu eindelijk aankwam, mag die hoop alweer opbergen. Over het nieuwe spel is nog niet veel geweten, maar het ziet ernaar uit dat ook deze geen echte opvolger wordt van de eerste twee spellen.

Wel verklapt de titel al dat de game wellicht zal draaien om Alyx Vance, de vrouwelijke bondgenoot die in Half-Life 2 een oogje had op protagonist Gordon Freeman. 
Volgens Ars Technica zou het bovendien gaan om een prequel van Half-Life 2, wat betekent dat de gebeurtenissen in het spel zouden plaatsvinden tussen Half-Life 1 en 2. Veel bewijs is daar echter nog niet voor. Valve laat enkel los dat het spel hun “vlaggenschip” der virtual reality-games moet worden. 

Deze donderdag om 19 uur Belgische tijd komen we naar alle waarschijnlijkheid meer te weten: dan belooft Valve het spel officieel voor te stellen aan de wereld. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maximus Royalstar

    Alex..een reden te meer om de fans gelukkig te maken met een vervolg,als het financieel al overduidelijk voor de wind gaat en er geen enkel risico is.Bedrijfskennis heeft hier dan uiteindelijk niets mee te maken alhoewel ik natuurlijk een leek ben.Ieder zijn specialiteit.

  • Maximus Royalstar

    Het zal je maar overkomen.Een zodanig succesvol spel maken en geen opvolger durven maken,omdat ze vrezen dat het nooit de voorloper kan evenaren.Een degelijke opvolger op Halflife ep.2 zou een ongeziene omzet opleveren voor Valve,maar toch durven ze het niet aan.Daar kan Hollywood nog iets van leren.Deze prequel zou idd een iets veiligere beslissing zijn.maar dat is het dan ook.