Ga naar de mobiele website
^ Top

Dyslectische kinderen lezen beter na uren te gamen

Thinkstock
Er wordt regelmatig met een beschuldigende vinger naar games gewezen als er weer eens een gek beslist in het rond te schieten, maar studies zijn over het algemeen positief. Zo was al geweten dat gamen coördinatie kan verbeteren, net als creativiteit in het oplossen van problemen. Nu blijken kinderen met dyslexie er ook beter door te lezen.

De Universiteit van Padua onderzocht de invloed van games bij kinderen met dyslexie. Kinderen tussen 7 en 13 jaar werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep speelde het actiespel 'Rayman Raving Rabbids' gedurende negen sessies van 80 minuten. Een tweede groep deed hetzelfde met een relatief rustig spel. Uit leestesten nadien bleek de eerste groep veruit het meeste vooruitgang te hebben geboekt.

De dyslectische kinderen die meer dan twaalf uur een actiegame speelden, kenden een grotere verbetering in leesvaardigheid dan ze anders zouden zien na een heel jaar regelmatig te lezen. De onderzoekers nemen aan dat die actiegames ervoor zorgen dat kinderen beter leren opletten, en tegelijkertijd meer cruciale informatie kunnen opnemen. Dat zijn namelijk twee cruciale eigenschappen om te kunnen lezen.

Meer over


Meld een bug