Dit zijn de interessantste nieuwe games van het moment

Beeld uit 'A Plague Tale: Innocence'
Focus Home Interactive Beeld uit 'A Plague Tale: Innocence'
De echte videogame-knallers van dit jaar worden pas volgende maand voorgesteld op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, maar dat wil lang niet zeggen dat er momenteel geen goede games te vinden zijn. Aan de volgende selectie beleef je zeker en vast uren speelplezier.

Rage 2

Shooter Rage 2 speelt zich af op een planeet Aarde na de apocalyps, maar die ziet er wel nog verdomd kleurrijk uit voor een wereld die zogezegd naar de knoppen is. Bereid je voor op een brok crapuleuze schietpret (van de makers van klassieker Doom), gemixt met een open spelwereld die ontworpen is door Avalanche, de Zweedse studio die ons vier jaar geleden al de Mad Max-game gaf. Bekijk hier Rage 2.

(lees verder onder de foto)

Beeld uit 'Rage 2'.
Bethesda Beeld uit 'Rage 2'.

A Plague Tale: Innocence

Kijken we halsreikend naar uit: de Franse game A Plague Tale: Innocence. Het verhaal ademt de sfeer van een historisch jeugdboek: je bestuurt de vijftienjarige Amicia, die samen met haar vijfjarige broer Hugo moet zien te overleven in het door de Spaanse Inquisitie, de Honderdjarige Oorlog én de pest geteisterde straten van Bordeaux, in de diepe middeleeuwen van 1349. Het belangrijkste speelelement? De hordes ratten van je weghouden. Bekijk hier A Plague Tale: Innocence.

(lees verder onder de foto)

'A Plague Tale: Innocence'
Focus Home Interactive 'A Plague Tale: Innocence'

Team Sonic Racing

Onvermurwbaar blijft Sega zijn totemfiguur Sonic terug naar de console brengen. Een enkele keer, met Sonic Mania uit 2017, resulteerde dat zelfs nog in een krachtige comeback. Gevolg: het Japanse gamehuis voelde zich gesterkt om nog méér Sonic op ons los te laten. Voor de liefhebbers is er nu deze Team Sonic Racing, een racer die wat doet denken aan Super Mario Kart. Bekijk hier Team Sonic Racing.

(lees verder onder de foto)

'Team Sonic Racing'
Sega 'Team Sonic Racing'

Total War: Three Kingdoms

In de vorige edities van Total War ging je al de strijd aan op slagvelden uit de Middeleeuwen, het Romeinse rijk, het feodale Japan en het Napoleontische rijk. Deze keer doet de serie het middeleeuwse China aan. In deze aflevering is er extra aandacht voor de generaals: één speler voert er meerdere aan, en moet er ook voor zorgen dat ze zo veel mogelijk in harmonie met elkaar vechten. Bekijk hier Total War: Three Kingdoms.

(lees verder onder de foto)

'Total War: Three Kingdoms'
Sega 'Total War: Three Kingdoms'

Sniper Elite V2 Remastered

Veel spelers kunnen een goede sluipschuttergame op tijd en stond wel smaken. Met Sniper Elite V2 Remastered halen de makers een WO II-klassieker van onder het stof; de originele game had een release in 2012. De nieuwe versie speel je op de PS4, Xbox One en Nintendo Switch, bij die eerste twee dragers is dat met de extra troef van 4k-beeld en ondersteuning voor High Dynamic Range-kleurentechnologie. Bekijk hier Sniper Elite V2 Remastered.

TipBekijk hier de tot nu toe best beoordeelde games van 2019.

(lees verder onder de foto)

'Sniper Elite V2 Remastered'.
Rebellion 'Sniper Elite V2 Remastered'.

Lees ook:

Review - Mortal Kombat 11 - ‘Grindfest’ hindert prima game

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Dit zijn ze: dé gametoppers van het voorjaar van 2019
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Vervoort

    A Plague Tale lijkt me wel wat, bedankt voor het melden hln!