Dit is het logo van de PlayStation 5 (en fans zijn niet onder de indruk)

PlayStation 5 logo
Sony PlayStation 5 logo
Op technologiebeurs CES heeft Sony het logo van de PlayStation 5 onthuld, die eind dit jaar in de rekken moet liggen. Ook pakte Sony uit met enkele verkoopcijfers van diens voorganger, de PlayStation 4. Met zo’n 106 miljoen exemplaren verkocht is de PS4 de populairste console na de PlayStation 2.

Wie hoopte op meer nieuws over de PlayStation 5, komt bedrogen uit. Op technologiebeurs CES werd enkel het nieuwe logo voorgesteld en dat kon niemand verbazen. Het logo ligt immers in dezelfde lijn als dat van de PS3 en de PS4, met hetzelfde lettertype en het traditionele PlayStation-symbool. Voor niemand een verrassing dus - iets dat ook duidelijk werd uit de reacties op Twitter. 

Meer details over de PlayStation 5 liet Sony niet los. Het is dus nog steeds niet zeker hoe de nieuwe gameconsole eruit zal zien. Wel werd al bekend dat de PS5 wellicht dit eindejaar wordt gelanceerd. Het heeft er alle schijn van dat Sony wacht tot gamebeurs E3 in juni om het toestel officieel voor te stellen aan het publiek.

Op één na populairste console

Verder pronkte Sony met enkele verkoopcijfers van de PlayStation-afdeling. De PlayStation 4 ging zo’n 106 miljoen keer over de toonbank sinds de lancering in 2013. Zo presteert de console net niet zo goed als de PlayStation 2 van de troon, waarvan maar liefst 158 miljoen exemplaren werden verkocht.

Ook de virtualreality-kit van PlayStation valt in de smaak. Volgens Sony werden er 5 miljoen exemplaren van de VR-bril verkocht sinds de lancering in 2016.

De PlayStation VR-bril.
REUTERS De PlayStation VR-bril.