Deze blockbustergames beloven brokken te maken dit najaar

Red Dead Redemption II
Rockstar Games Red Dead Redemption II
Het wordt een bijzonder druk najaar voor videogames, met enkele grote kleppers die nieuwe afleveringen uitbrengen. Alleen al voor deze zeven blockbustergames zouden wij wat tijd in agenda reserveren. 

Assassin's Creed: Odyssey

Het historische tijdperk van deze nieuwe Assassin's Creed is de Peloponnesische Oorlog, ergens rond het jaar 430 v.C. De makers beloven opnieuw een omvangrijke game, dus verwacht je aan tientallen uren speelplezier. Meer dan ooit zet Assassin's Creed in op de principes van role playing. 

Releasedatum: 4 oktober.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: 40 tot 60 uur.

(lees verder onder de foto)

Assassin's Creed: Odyssey
Ubisoft Assassin's Creed: Odyssey

Call of Duty: Black Ops IIII

Neen, we vergissen ons niet met de notatie 'IIII'. Uitgever Activision kiest zelf voor deze alternatieve versie van een Romeins cijfer voor de vierde aflevering van de Black Ops-subreeks, die studio Treyarch al sinds 2010 maakt onder de vlag van de immens succesvolle schietspelreeks Call of Duty. Opvallend: geen singleplayercampagne meer te vinden, je kan dus enkel online spelen. Dat wordt goedgemaakt door een epische Battle Royale-modus genaamd 'Blackout'.

Releasedatum: 12 oktober.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: onbeperkt.

Lees ook: Tweakers Gaming Live wordt zalig feestje voor gamers

(lees verder onder de foto)

Call of Duty: Black Ops IIII
Activision Call of Duty: Black Ops IIII

Red Dead Redemption II

In dit vervolg op een bekende Rockstar Games-westerntitel uit 2011 kom je in de outlawbende van Dutch Van der Linde terecht, in het Amerika van vlak voor de twintigste eeuw. De game doet denken aan Grand Theft Auto, maar dan volgens de principes van Sam Peckinpah-westerns als Patt Garrett and Billy The Kid

Releasedatum: 26 oktober.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One.

Verwachte speelduur: 30 tot 50 uur.

(lees verder onder de foto)

Red Dead Redemption II
Rockstar Games Red Dead Redemption II

Hitman 2

De ijskoude huurmoordenaar met de kale bol en de streepjescode op het achterhoofd getatoeëerd is terug in Hitman 2, in een nieuwe reeks exotische locaties waar hij verscheidene pistes kan kiezen om één of meer doelwitten geruisloos van kant te maken. Het speelt zich allemaal af in een wereld van nietsontziende en quasi onmenselijke haute finance, waardoor de moorden niet echt op je geweten drukken. 

Releasedatum: 13 november.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: 10 tot 15 uur.

Tip: Toon me de nieuwste gameconsoles aan de scherpste prijzen.

(lees verder onder de foto)

Hitman 2.
WB Games Hitman 2.

Fallout 76

De nieuwe aflevering in de postapocalyptische role playing game-reeks Fallout 76 laat spelers toe om elkaar online tegen te komen in de woestenij. En ze kunnen zich daar misdragen zo veel ze willen. Dat gaat niet meteen ten koste van de spelers die zich wel nog wat inhouden; die laatste verliezen bij een overlijden niets van hun voortgang. Bovendien krijgt de agressor nu ook zelf een prijs op zijn hoofd. Het is een nogal radicale nieuwe en volgens sommige softe aanpak van dit soort overlevingsgames, die het genre naar een wat breder publiek moet trekken.

Releasedatum: 14 november.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: 30 uur tot onbeperkt.

(lees verder onder de foto)

Fallout 76.
Bethesda Fallout 76.

Battlefield V

De tweede grote first person shooter van het jaar keert nog eens terug naar Wereldoorlog II, het strijdperk waarin dit genre groot is geworden. Battlefield V heeft wel een singleplayercampagne, die bestaat uit een vijftal korte vignetten die elk een onbekend strijdtoneel uit het conflict laten zien. Het belangrijkste element wordt natuurlijk de multiplayer, die óók een Battle Royale-modus à la Fortnite krijgt. "Spelers zullen zich echt in het midden van Wereldoorlog II voelen," stelt producer Ryan McArthur. "Natuurlijk is het maar een game, maar we willen de spelers toch ook iets 'echts' meegeven."

Releasedatum: 20 november.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: 7 uur singleplayer - onbeperkt online.

(lees verder onder de foto)

Battlefield V.
Electronic Arts Battlefield V.

Darksiders III

Er mocht nog eens een klassieke actiegame op de markt komen, vonden ze bij het Scandinavische gamebedrijf THQ Nordic. Fans van onversneden hakactie kunnen dit najaar dus hun hart ophalen aan de derde editie van Darksiders, met in de hoofdrol Fury, de derde ruiter van de apocalyps. 

Releasedatum: 27 november.

Platformen: PlayStation 4, Xbox One, pc.

Verwachte speelduur: 30 uur.

(lees verder onder de foto)

Darksiders III.
THQ Nordic Darksiders III.

Lees ook:

Naar deze epische videogames is het in 2018 nog halsreikend uitkijken

Gamers opgelet! Vijf redenen om over te schakelen naar een 4k-tv

Shadow of the Tomb Raider review: volwassen Lara eindigt trilogie in stijl
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa Mestdagh

  #FLOTSAM by #PajamaLlama (Indie game) Won een Rising star voor beste nieuwkomer.

 • Celor Weityens

  Black ops 4 lijkt wel dlc van 3. Het is zelfs niet eens een reskin. BO3 zonder boostjumpen, zonder SP maar met een slechte battle royale mode. Na 3 uur blackout was ik het al kotsbeu. En die zever is dan nog fullprice voor minder. BFV beta trok ook op niks. 85% van hun fanbase geschoffeerd en dan nog een subpar game afleveren. Het zal na de release weer maanden duren voor dat het echt speelbaar is. FH4 en cyberpunk zal hopelijk wel in orde zijn.

 • eric maier

  COD heeft veel van zijn pluimen verloren in de laatste 3 games. Het pure spelconcept zelf lijd erg onder de acting parts, Bv Black Ops 3 .. tussendoor veel gewauwel dat je zo snel mogelijk weg wilde klikken.Het spelen zelf waren korte stukken. de titels erna werd het nog erger. Vroeger vertelde men het verhaal door de actie zelf en daarin maar korte stukjes verhaal geanimeerd. 80-90% was pure game. nu is dat zelfs geen 40% meer. Ik kijk wel film op tv, niet op een game.

 • Michael Devogelaar

  Hitman: 10 tot 15 uur U begrijpt duidelijk het concept van deze game niet... 100 tot 150 uur als je alles wil doen...

 • Kevin Rijkaards

  Uhmmmm slechte lijst.