De PlayStation 5 wordt gigantisch, volgens berekeningen van fans

De PlayStation 5.
via REUTERS De PlayStation 5.
Hoe groot is de PlayStation 5 precies? Gigantisch, als we de huidige promobeelden mogen geloven. Internetgebruikers vergeleken de afmetingen op die afbeeldingen met andere spelconsoles en kwamen tot de conclusie dat de PS5 met gemak boven elk ander toestel uittorent. Hoe accuraat die berekeningen zijn, valt natuurlijk nog af te wachten. 

Sony heeft nog geen concrete afmetingen vrijgegeven, maar sinds kort weten we wél hoe de PlayStation 5 eruit zal zien. Meer dan een paar afbeeldingen hadden fans niet nodig om zich al aan een schatting van de ware grootte van de nieuwe spelcomputer te wagen, zo merkte The Verge op.

Reddit-gebruiker GREBO7 vergeleek de grootte van de usb-poort en de disklezer van een van de toestellen – de PS5 komt ook in een ‘schijfvrije’ versie – met diezelfde ingangen bij andere consoles. De PS5 komt als grootste uit de vergelijking. Daarmee is de console groter dan voorganger PlayStation 4, met een hoogte van 27,5 cm, en klopt hij zelfs de originele PlayStation 3, die afklokte op een kloeke 32,5 cm.

Als de schatting juist is, dan kan ook geen enkele Xbox tippen aan de nieuwe reus van Sony. Directe concurrent Xbox X Series, die eind dit jaar moet uitkomen, zou volgens Microsoft 30,1 centimeter hoog meten. 

u/GREBO7

Andere gebruikers komen in hun vergelijking tot gelijkaardige resultaten.

Doet grootte ertoe? 

Op zich zijn die monsterachtige afmetingen niet heel belangrijk. Mogelijk schuilt er in die grote gestalte zelfs een voordeel en kan de PlayStation 5 dankzij zijn grootte makkelijker koel blijven bij veeleisende games. Maar het betekent wel dat veel fans ongetwijfeld de lintmeter moeten bovenhalen om er zeker van te zijn dat het toestel wel past in hun tv-meubel.

Natuurlijk is het niet zeker of de beelden die Sony tot nu toe heeft vrijgegeven ook accuraat zijn. Als er om eender welke reden gekozen is om bepaalde kenmerken van de PS5 uit te vergroten, dan valt de hele vergelijking in het water.

De PlayStation 5 zou eind dit jaar in de rekken moeten liggen. 

Playstation fan? Bekijk de populairste games op Tweakers.be
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Anthony Vandooren, idd en na 2-3 jaar wordt een verbeterde 'pro' versie van de PS5 gereleased. Mag je nog eens extra neertellen om bij te blijven / de meest recente games met voldoende framerate te kunnen draaien. Wel verscheidene (voorlopig) goede exclusives voor deze PS.

 • Max Jacobs

  Deze zal wel goed zijn dankzij AMD. De nieuwe processors in combinatie met RDNA2 zal wel goed zijn. Eindelijk een SSD, ben benieuwd of je zelf wat kan upgraden.

 • Anthony Vandooren

  Beste Kevin, een pc is na 2jaar absoluut niet verouderd, ik draai met mn 2de pc die 7jaar oud is, nu nog games op ultra settings die een playstation nooit kan halen met een fps waarvan een ps enkel kan dromen. Pak daarbij dat alle games wel eens in sale geraken, eerder rap dan nooit en dat een pc upgradebaar is en alles kaknwat een pc doet, niet enkel een spelletje op low fps spelen met een overprijsde game in je veel te warm wordende met oude technologie gevulde lelijke doos.

 • kevin pina

  Beste Tom, een gelijkaardige gaming PC kost op deze moment minstens 1000 euro of meer. En die PC is dan na 2 jaar verouderd, waarna u met een beetje geluk mss de nieuwste games op de laagste settings kan draaien. Dit "bakje met verouderde technologie" werkt gewoonlijk wel een jaar of 4-5 vlotjes. met andere woorden, op die tijd bent u, voor hetzelfde, een 4 of 5-voud kwijt...

 • Tom Van Calster

  Al die heisa om een bakje met verouderde technologie. Geef mij maar een pc. Backwards compatible met alles en goedkoper.