Bekijk hier indrukwekkende kortfilm rond nieuw Star Wars-vliegspel ‘Squadrons’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Piew, piew, piew! Electronic Arts, Motive Studios en Lucasfilm lanceren een animatiefilm voor de game 'Star Wars: Squadrons’, die binnenkort verschijnt. De kortfilm met de naam ‘Hunted’ stelt je voor aan een van de piloten naast wie spelers zullen vechten in het singleplayerverhaal. Zowel die modus als de multiplayer draaien rond gevechten in starfighters.

“In dit losstaande verhaal trekken strijdkrachten van de Galactic Empire zich terug na een verrassingsaanval van de New Republic op de keizerlijke werf van Var-Shaa”, melden de makers. “Voor Titan Squadron-leider Varko Grey is de strijd echter nog lang niet voorbij. Hij blijkt de laatste TIE-Fighterpiloot op het strijdveld te zijn, die wordt achtervolgd door een losgeslagen X-Wing.”

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat naast de pc-versie ook de consoleversies van de game ondersteuning krijgen voor joysticks en zogenaamde ‘hotas-set-ups’. Dat is een combinatie van een gashendel en joystick. Het spel, dat PlayStation VR en crossplay ondersteunt, verschijnt op 2 oktober voor Windows, de PlayStation 4 en Xbox One.

EA
EA
EA
EA
EA
EA