Alle Xbox-controllers binnenkort aanpasbaar

ANP
Microsoft geeft binnenkort alle Xbox-gamers de mogelijkheid de software van hun controllers aan te passen. De onthulling heeft Mike Ybarra van het Xbox-team gedaan in een tweet.

Ybarra reageerde op een gefrustreerde Xbox-gebruiker die erover klaagde dat alleen de dure Elite-controller aanpasbaar is terwijl Sony het voor alle PlayStation-gebruikers gratis heeft gemaakt.

Standaard heeft de gamecontroller van Microsoft vaste acties per knop. In een toekomstige Xbox-update wordt het voor gebruikers mogelijk om de werking van die knoppen aan te passen, het zogeheten 'remappen'. De gamer die een functie van de B-knop liever onder de X-knop heeft zitten kan dat dus naar eigen goeddunken aanpassen.

Xbox-gebruikers klagen op social media al langer over het niet kunnen aanpassen van hun controller. PlayStation-gamers kunnen dat namelijk wel. Microsoft dacht de gamers een plezier te doen door het aanpassen van knoppen mogelijk te maken bij de 130 euro kostende Elite-controllers, maar dat resulteerde in nog bozere Xbox-fans. Wanneer het aanpassen van knoppen mogelijk wordt, is niet bekend.