95-jarige oma krijgt gloednieuwe Game Boy toegestuurd nadat oud toestel stukgaat

Een Nintendo Game Boy uit 1989.
BrunoPress/EMPics / Brunopress Een Nintendo Game Boy uit 1989.
In een Japanse krant is vorige week een hartverwarmend verhaal opgedoken over een 95-jarige Japanse oma die van Nintendo gratis een gloednieuw toestel van de Game Boy toegestuurd kreeg, nadat haar 30 jaar oud model het begaf. Opmerkelijk is dat Nintendo in 2003 stopte met de gameconsoles te produceren.

De dochter van de vrouw, Kuniko Tsusaka, heeft het verhaal van haar moeder  gedeeld in een editie van de Japanse krant Asahi Shimbun. Ze zegt dat haar moeder altijd haar Game Boy bij haar had, om Tetris te spelen. Toen de vrouw 95 jaar oud werd, stopte haar toestel met werken.

Na een tevergeefse zoektocht naar een nieuw toestal, legde de vrouw in een handgeschreven brief naar de klantendienst van Nintendo uit dat haar toestel stuk was gegaan. Binnen de week kreeg ze antwoord, waarin stond dat Nintendo de onderdelen niet meer had om haar toestel te repareren. Bij de brief zat wel een gloednieuw model, dat Nintendo nog ergens in een voorraad had teruggevonden.

Ondertussen is de vrouw gestorven. Ze werd 99 en was volgens haar dochter Nintendo erg dankbaar dat ze de laatste vier jaar van haar leven nog Tetris op haar vertrouwde console kon spelen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bengie Marchand

    Mooi verhaal

  • Hans Oomen

    Prachtig zo iets mag veel meer gebeuren dit is leuk nieuws !

  • JOHN EMONS

    mooi zoiets maakt de dag toch weer wat leuker