'Settlers Online' nu in winkel, grote update 'Battlefield 3' en EK-uitbreiding 'FIFA 12'

Battlefield 3 krijgt een grote update.
Battlefield 3 Battlefield 3 krijgt een grote update.
Elke week bundelen we de meest opvallende nieuwtjes uit de gameswereld. Deze week springen updates en uitbreidingspakketten in het oog. Het gaat dan onder meer over 'FIFA 12', 'Forza Motorsport 4' en 'Battlefield 3'. Bryan Moeyaart is Belgisch kampioen 'FIFA 12' geworden, en 'The Settlers Online' ligt nu ook in de winkel. Maar beginnen doen we met een korte recensie van een spel dat geherlanceerd werd.

Sega gooide onlangs de arcadeklassieker 'House of the Dead III' uit 2002 als download op het PlayStation Network. Het is geen opgepoetste HD-versie, dus veel toeters en bellen hoef je niet te verwachten. What you see is what you get: een on-rails shooter waarin je naar hartenlust gaatjes kan maken in zombies. Dat gebeurt met een shotgun, met bijhorende gore effecten. De game duurt niet lang en is repetitief, maar ook gewoon fun, zeker met de PlayStation Move-bewegingscontroller.

Kostprijs: 6,99 euro, véél minder dan je zou opdoen op de kermis.

The House of the Dead III
SEGA The House of the Dead III

FIFA 12
Vorig weekend werd in de Game Mania winkel in Merksem het Belgisch kampioenschap 'FIFA 12' gespeeld. Bryan Moeyaert haalde in het de finale met 3-0 van Sandro Di Taranto. Moeyaert kreeg zijn prijs overhandigd door Beerschot-spits Sherjill MacDonald.

Met het Europees Kampioenschap in aantocht biedt Electronic Arts een uitbreidingspakket aan voor 'FIFA 12'. Het pakket kan vanaf 24 april aangekocht worden voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Bryan Moeyaert krijgt zijn prijs overhandigd van Sherjill MacDonald.
Mindshake Bryan Moeyaert krijgt zijn prijs overhandigd van Sherjill MacDonald.
In dit stadion zullen de beste Europese landenteams het tegen elkaar opnemen.
Electronic Arts In dit stadion zullen de beste Europese landenteams het tegen elkaar opnemen.

Forza Motorsport 4
Ook de racegame 'Forza Motorsport 4' krijgt een uitbreidingspakket. Een nieuw Car Pack zal vanaf 3 april verkrijgbaar zijn voor 560 Microsoft Points. en bevat de volgende tien wagens:
- 2011 Aston Martin #009 Aston Martin Racing AMR One
- 2012 Jaguar XKR-S
- 1995 BMW M5
- 2011 Maserati Quattroporte Sport GT S
- 1985 Mazda RX-7 GSL-SE
- 1972 Mercedes-Benz 300 SEL 6.3
- 1959 Cadillac Eldorado Biarritz Convertible
- 1997 Volvo 850 R
- 2012 Scion tC

Forza Motorsport 4

The Settlers Online
Gamesuitgever Ubisoft heeft aangekondigd dat er vanaf 29 maart een starterspakket voor 'The Settlers Online' in de winkel ligt. Dat spel is al enkele maanden aan een open bètatest bezig.

Speciaal voor het Paasfeest zal er ook een event met nieuwe quests en avonturen gelanceerd worden. Daarmee kunnen nieuwe gebouwen opgetrokken worden, en komt een nieuwe generaal en zelfs een 'Raving Rabbid'-standbeeld.

Vanaf 29 maart ligt er een starterspakket voor 'The Settlers Online' in de winkel.
Ubisoft Vanaf 29 maart ligt er een starterspakket voor 'The Settlers Online' in de winkel.

Battlefield 3
'Battlefield 3' heeft een grote lente-update gekregen. Zowel voor pc als PlayStation 3 is die al te downloaden, voor Xbox 360 is het nog enkele dagen wachten. De update van ongeveer anderhalve gigabyte brengt oplossingen voor gekende problemen, verbeteringen gevraagd door gebruikers, en nieuwe speelformules. Zo kan de minimap nu op verschillende manieren getoond worden: gewone map, satellietbeeld en een hybride vorm van beide. Voor PS3 is er nu ook een nieuwe mapmodus: 5-Flag Conquest Assault, die nog meer tactiek naar het spel moet brengen.

De ontwikkelaars brengen ook een controversiele shortcut naar het spel, waarmee ineens alle wapens, upgrades en vaardigheden kunnen worden aangekocht (voor 30 euro). Die vaardigheden moesten tot nu toe vrijgespeeld worden.

Battlefield 3