"Opvolger van Xbox One verschijnt in 2020"

Invision for Microsoft
Microsoft zou de volgende generatie Xbox-spelconsoles willen lanceren in 2020, beweert althans een bekende Microsoft-volger op Thurrott.com. Volgens de geruchten zou het gaan om meerdere modellen.

Details over de komende consoles zijn er niet, alleen dat de release gepland zou staan voor 2020. De codenaam voor het project zou Scarlett zijn. Thurrott gokt dat games compatibel zullen zijn met de huidige generatie Microsoft-consoles, maar ook dat is niet duidelijk.

Als het gerucht klopt, verschijnt de nieuwe Xbox sneller dan de PlayStation, waarover Sony vorige maand zei dat die ten vroegste uitkomt in 2021. Nintendo bracht vorig jaar pas de Switch uit, en geruchten over een opvolger zijn er nog niet.

Microsoft heeft niet gereageerd op het gerucht. De jongste console van het bedrijf is de Xbox One X, die vorig najaar uitkwam. Dat is een krachtigere versie van de eerdere Xbox One, bedoeld om onder meer games in 4K te kunnen spelen.

EPA
Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Laurens Heyrman

    onmogelijk, nieuwe generatie kan ten vroegste 2021 aan een "normale" prijs in de winkel liggen. voor 2021 kan men niet onder de 700 euro gaan (gebaseerd op het feit dat ze grafisch veel beter moeten zijn dan huidige + feit da de hardware al verouderd is vanaf productie ...

  • Yvan Lissens

    De PS4 was mijn laatste console in de collectie. Ondertussen is er een stevige game-pc bij gekomen en sindsdien staan de consoles er werkloos bij. Microsoft en Sony melken hun klanten teveel uit. Ongeveer 60 euro voor een nieuw spel en als je dan online wil spelen dan kost dat nog eens 60 euro extra per jaar? Waarom betaal je dan Internet bij uw provider? Veel meer keuze op pc en online gamen is gratis.