“Nintendo gaat productie Switch-spelcomputer verhogen”

Nintendo Switch
Shutterstock Nintendo Switch
De Japanse maker van games en spelcomputers Nintendo gaat de productie van zijn Switch-console opvoeren om zo te kunnen voldoen aan de sterke vraag. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van bronnen. 

Nintendo profiteert van thuisblijvers die meer zijn gaan gamen tijdens de coronacrisis en van het populaire spel ‘Animal Crossing: New Horizons’, waardoor de vraag naar de Switch erg hoog ligt.

Het bedrijf heeft zijn assemblagepartners nu gezegd de productie van de console te verhogen naar wel 30 miljoen stuks in dit lopende boekjaar. Eerder had Nintendo zijn productiedoel op 25 miljoen gezet, maar dat blijkt onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen.

In het afgelopen kwartaal zag Nintendo de winst en omzet zeer sterk stijgen. ‘Animal Crossing: New Horizons’ werd in maart uitgebracht en verbrak verkooprecords.

Lees ook: Nieuwe PlayStation 5 beroert bekende gamers. Welke console koop jij best (voor je kind)?
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.