"Maker is een trol": 'Active Shooter', de game waarin je kan spelen als schoolschutter, verwijderd van Steam

rv
De omstreden game Active Shooter is verwijderd van distributieplatform Steam, een week voor hij zou verschijnen. Het videospel is een simulatie van een schietpartij op een school waarin je zowel een agent als de schutter kan spelen. Valve, het bedrijf achter Steam, stelt dat de ontwikkelaar van de game een troll en dat hij eerder al van Steam werd geweerd.

Het spel kwam onder de aandacht van nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in februari in een Amerikaanse school in Parkland, Florida, waarbij zeventien mensen om het leven kwamen. De nabestaanden reageerden geschokt op het bestaan van de "walgelijke" game en riepen Valve op het spel te verwijderen.

Trol

In een reactie aan Motherboard zegt Valve dat de game is verwijderd en dat ook ontwikkelaar Revived Games en uitgever ACID van Steam zijn geweerd. Het bedrijf stelt dat de persoon achter Active Shooter een trol is, die eerder games heeft uitgebracht die zijn verwijderd. De ontwikkelaar heeft volgens Valve in het verleden auteursrechten geschonden en reviews gemanipuleerd.

Active Shooter
rv Active Shooter

Bredere discussie

Valve laat zich verder niet inhoudelijk uit over de game. Het bedrijf zegt binnenkort een 'bredere discussie' over de inhoud op Steam aan te zullen gaan. Eerder deze maand kregen verschillende makers van erotisch getinte games op het platform een waarschuwing van Valve en de opdracht om hun games aan te passen

Cache

De pagina over Active Shooter is niet meer op Steam te vinden, maar is nog te bekijken via de cache van Google

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Welke onnozelaar maakt nu zulke klotegames ??? Nog niet erg genoeg wat er in de echte wereld gebeurd ???

 • Mario Vanbergen

  Wij maakten vroeger plezier op straat. Nu zitten ze de ganse dag als versteend voor hun scherm met de domste spellen voor hun neus. Zielig.

 • Iggy van den Haesevelde

  Maker is geen troll denk dat jullie nie weten wa ne troll betekent in de computer wereld en daarbij zo een drama voor een spelleke valve gaat het toch ng laten doorgaan tegenwoordig moogde nix meer heb niemand horen klagen toen postal doom mortal kombat gta hatred enzo uitkwam zielige mensen jeezes

 • piet fluwijn

  Spijtig, het was best een leuke beta. Gaan ze dan pubg ook verwijderen? daar zit ook een school in, en het is 'hot' om daar te landen!

 • Febe Chapin

  welke gevoelloos sadist creëert zo een spel in eerste plaats..