“Maker Fortnite maakt miljarden winst”

ANP
Het populaire spel ‘Fortnite’ legt ontwikkelaar Epic Games naar verluidt bepaald geen windeieren. Volgens bronnen van de doorgaans goed geïnformeerde nieuwswebsite TechCrunch heeft Epic Games dit jaar al zo'n 3 miljard dollar aan winst gemaakt. Dat zou vooral te danken zijn aan de goede verkopen rond het schietspel.

Fortnite is in principe gratis te spelen, maar gamers kunnen er allerlei extra's voor aanschaffen. Ook bestaan er uitgaven van het spel waarvoor wel moet worden betaald. Zo is er met de verkopen toch veel geld gemoeid.

Epic Games heeft zelf nooit omzetcijfers naar buiten gebracht met betrekking tot Fortnite. Tegenover TechCrunch weigerde het bedrijf dan ook commentaar te geven. De onderneming is sinds 2012 voor 40 procent in handen van de Chinese internetgigant Tencent, maker van socialemedia-app WeChat. Het uit 1991 stammende Epic Games ontwikkelde eerder spellen als ‘Unreal’ en ‘Gears of War’.

ANP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vincent Di Tullio

  Toffe reacties hier als het zoveel geld binnenbrengt dan is het geen onnozel spel. Jongeren amuseren zich ten minste, niet zoals de ouderen die h24 zagen over die spelletjes.

 • Joop Verhul

  3 miljard euro = 3.000.000.000 € Van mij zit daar geen cent bij! Ik beperk me tot een chinese maaltijd. Het spel is zo verslavend dat van jeugd niets terechtkomt. Hun belangstelling gaat naar niets anders meer uit dan naar dit o zo domme spel.

 • gustaaf carpels

  Altijd zagen over de jeugd maar je oogst wat je zaait is een bekende spreuk De materialistische ouders zijn het voorbeeld Voor veel van deze gratis games met betaalde up-grade mogelijkheden en net zoals de ouders een groter huis, duurdere wagen, dure telefoons, Willen hebben kiezen hun kinderen voor een betere ..... In de games die ze dan moeten vergoeden. Maar de drang om dat te doen hebben ze van hun grote voorbeelden ouders, grootouders, idolen enz...

 • vangeel guido

  Tja als wij zo dom zijn,ik speel woord snack en dammen das toch gratis.

 • Ria Mertens

  als je de juiste bestanden aanpast zie je die visuele effectjes ook alleen zien andere ze niet, ook een manier om het volledig gratis te houden