‘Harry Potter: Wizards Unite’ wordt vanaf deze vrijdag wereldwijd uitgerold

Harry Potter: Wizards Unite.
RV Harry Potter: Wizards Unite.
‘Harry Potter: Wizards Unite’ zal vanaf deze vrijdag wereldwijd gelanceerd worden. Eerst komt de game uit in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, daarna volgen andere landen. Het is nog niet bekend wanneer het mobiele spel in ons land verschijnt.

“De wereldwijde lancering van ‘Harry Potter: Wizards Unite’ begint deze vrijdag, 21 juni!”, werd op Twitter bekendgemaakt. Hoelang die wereldwijde uitrol zal duren en wanneer de game ook in België uitkomt, is niet bekend. Wel zou de lancering in regio’s buiten de VS en het VK “binnenkort” plaatsvinden. Het spel was overigens al als bèta beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

‘Harry Potter: Wizards Unite’ werd ontwikkeld door Niantic, die ook het razend populaire ‘Pokémon Go’ maakte. In het spel ga je onder andere op zoek naar fabeldieren, verzamel je magische objecten en kan je duelleren met Dooddoeners.

Net zoals bij ‘Pokémon Go’ draait ‘Harry Potter: Wizards Unite’ om een augmentedreality-ervaring. Dat wil zeggen dat je dankzij je smartphonecamera de magische wezens en taferelen zomaar in de echte wereld ziet ‘verschijnen’. Bovendien zal je je ook in dit spel moeten verplaatsen om objecten te vinden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Vanleene

  De reactie van mensen die vroeger belletje trek speelden. En ander kattenkwaad op hun kerfstok hebben. Hilariteit allom. Pokemon go is zeer sociaal, de mensen die het spelletje spelen spreken samen af, gaan iets drinken leren elkaar kennen. Ik verwacht met dit Harry Potter spel net hetzelfde. Beter dat dan de groeiende eenzaamheid in onze cultuur denk ik zo.

 • Sven Van den Berghe

  Allee de commentaren kunnen weer beginnen. Laat de jeugd hen eens amuseren en buitenkomen. Als we savonds niet veel meer mogen en kunnen doen met wat moeten ze hun dan bezig houden? Wees blij dat ze deze spellen kunnen spelen, dan kunnen ze geen ander kattenkwaad uithalen!!!

 • Ronny Vansteelandt

  Allee, binnenkort loopt het hier weer vol idioten die fictieve beestjes zoeken.

 • Freddy De Vos

  Hopla, de miserie gaat weer beginnen...