'De Ideale Wereld' scoort internationaal met Vladi Bird

kos
De mobiele game Flappy Bird is helaas onlangs van ons heengegaan, maar geen nood. De kwajongens van 'De Ideale Wereld' hebben nu hun versie van het spelletje uitgebracht: Vladi Bird. Het spel werd opgepikt door de populaire Amerikaanse site Reddit, waar spelers enthousiast reageren op de parodie.

Het principe van Vladi Bird is hetzelfde als als Flappy Bird: vermijd de obstakels en houd Vladimir zo lang mogelijk in de lucht. Pittig detail: in de versie van 'De Ideale Wereld' zijn de obstakels opgebouwd door mannelijke derrières, een sneer naar het antihomobeleid van de Russische president.

Met Vladi Bird zijn de spelletjesmakers van 'De Ideale Wereld' niet aan hun proefstuk toe. Eerder lieten ze ook al Tweetschiet los op de wereld. Daarin moest je de gênante twitterberichten van onze oud-premier afschieten. Daarvoor was er ook al Brackman, waarin citaten van Siegfried Bracke uit de pers dienden gehouden te worden. Overigens bestaat er ook een 'lokalere' variant van Vladi Bird: Maggie Bird.

Ook op Twitter tonen gamers zich enthousiast over Vladi Bird.

Wie de obstakels niet kan ontwijken, krijgt 'Gay Over'.
kos Wie de obstakels niet kan ontwijken, krijgt 'Gay Over'.
De lokale variant Maggie Bird.
kos De lokale variant Maggie Bird.

Zelf Vladi Bird spelen? Dat kan hier.