Exclusief voor abonnees

Facebook ziet u, ook in de winkel

Mark Zuckerberg is watching you
rv Mark Zuckerberg is watching you
Facebook werkt aan een gezichtsherkenningssysteem waarmee winkelpersoneel elke klant kan identificeren en op die manier doelgericht kan helpen. Door de gezichtsuitdrukkingen van de shopper vast te leggen op camera en de klant te koppelen aan zijn profiel op sociale netwerksites, kan een winkeljuf perfect zien wie de klant is, wat hij nodig heeft, en waarover hij meer informatie wil. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen12uren05minuten30seconden
 • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerd Peeters

  En onze privacy dan?

 • Jef Denijs

  De facebook spyware is overal, blijf eraf ! Al die dommeriken die de sociale media gemaakt hebben tot wat ze nu zijn, krijgen nu dit als geschenk. En we hebben het einde nog niet gezien. Hoe kan iemand zo dom zijn om zijn identiteit en persoonlijke gegevens weg te geven aan een Amerikaanse multinational.

 • Michel Jacobs

  Voor zover ik weet lijkt me dat in België en, ik denk, in gans Europa , bijzonder illegaal,t.t.z. een manifeste overtreding van de privacywetgeving.Belangrijk daarbij is te noteren en begrijpen, dat het zich akkoord verklaren met eventuele onwettige clausules in de gebruikersovereenkomst van Facebook, geen enkele afdwingbare reden kan zijn om aan die privacyrechten van de gebruiker te verzaken.Met andere woorden: onwettige clausules hebben geen enkele rechtsgrond.

 • Kelly Verlinden

  Sociale media. Ahahaha. Maar goed dat ik geen enkel profiel heb op deze belachelijke sites. Ik waardeer mijn privacy.

 • Jo Bosman

  Mijn Profielfoto is dat van manneke pis. Ze zullen er dus veel aan hebben