Facebook ziet u, ook in de winkel

Mark Zuckerberg is watching you
rv Mark Zuckerberg is watching you
Facebook werkt aan een gezichtsherkenningssysteem waarmee winkelpersoneel elke klant kan identificeren en op die manier doelgericht kan helpen. Door de gezichtsuitdrukkingen van de shopper vast te leggen op camera en de klant te koppelen aan zijn profiel op sociale netwerksites, kan een winkeljuf perfect zien wie de klant is, wat hij nodig heeft, en waarover hij meer informatie wil. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Peeters

  En onze privacy dan?

 • Jef Denijs

  De facebook spyware is overal, blijf eraf ! Al die dommeriken die de sociale media gemaakt hebben tot wat ze nu zijn, krijgen nu dit als geschenk. En we hebben het einde nog niet gezien. Hoe kan iemand zo dom zijn om zijn identiteit en persoonlijke gegevens weg te geven aan een Amerikaanse multinational.

 • Michel Jacobs

  Voor zover ik weet lijkt me dat in België en, ik denk, in gans Europa , bijzonder illegaal,t.t.z. een manifeste overtreding van de privacywetgeving.Belangrijk daarbij is te noteren en begrijpen, dat het zich akkoord verklaren met eventuele onwettige clausules in de gebruikersovereenkomst van Facebook, geen enkele afdwingbare reden kan zijn om aan die privacyrechten van de gebruiker te verzaken.Met andere woorden: onwettige clausules hebben geen enkele rechtsgrond.

 • Kelly Verlinden

  Sociale media. Ahahaha. Maar goed dat ik geen enkel profiel heb op deze belachelijke sites. Ik waardeer mijn privacy.

 • Jo Bosman

  Mijn Profielfoto is dat van manneke pis. Ze zullen er dus veel aan hebben