Facebook vraagt banken om klantinformatie over transacties en rekeningsaldo's

ANP XTRA
Facebook heeft verscheidene Amerikaanse banken gevraagd om klantinformatie zoals transacties en saldo's op rekeningen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het techbedrijf zou de vraag onder meer hebben neergelegd bij JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup en US Bancorp.

Volgens de krant wil Facebook nieuwe diensten aanbieden en is de toenadering tot de banken daar onderdeel van. Zo wil Facebook onder meer dat gebruikers hun bankgegevens kunnen zien op Facebook Messenger. De gesprekken zouden ook gaan over het voorkomen van fraude en databescherming. Eén van de banken waarmee is gesproken zou om privacyredenen zijn afgehaakt.

In een reactie op het krantenartikel zegt Facebook dat het met banken en creditcardmaatschappijen praat over diensten als chatgesprekken en het beheer van accounts. Het socialmediabedrijf wil de gegevens niet gebruiken om advertenties te slijten of om met derde partijen te delen. Facebook benadrukt nogmaals dat het "belangrijkste punt" van eventuele samenwerking is om data veilig te houden. 

Ook techreuzen als Google en Amazon zouden met banken soortgelijke gesprekken voeren over toegang tot data.

Het nieuws over de gesprekken met banken maakte van Facebook een opvallende winnaar op Wall StreetHet techbedrijf won 4,5 procent aan beurswaarde.

Facebook-baas Mark Zuckerberg.
AP Facebook-baas Mark Zuckerberg.23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Algoet

  Privacy? Mag ik FF uw portemonnee lenen meneer! Ge weet toch dat die zelf geen facebook account meer hebben!

 • Hugo Bavré

  Aan allen met een kuddegeest... om er bij te horen, stop er mee voor het te laat is om de speelbal te worden van de internetmaffia waaruit u niet meer kan ontsnappen.t

 • marc van cauter

  Ha ik doe niet mee aan die brol,moest er van komen Succes mensen, heb er zelfs geen tijd voor en is ergste ziekte ook, open jullie ogen en kijk rondom jullie

 • Jef Denijs

  Nu gaan ze wel heel ver. Tijd om dit onding op te doeken, spijtig voor de verslaafde gebruikers.

 • Bruno Draulans

  Wat een lachertje. Ik heb al lang geen FB account meer en doe ook niet mee aan al die andere brol. Het is alsof een hacker aan de voordeur van een bank gevoelige data gaat vragen en die nog mee krijgt ook.