Facebook schorste al 200 apps na Cambridge Analytica-schandaal

AFP
Facebook heeft tot nu toe ongeveer tweehonderd apps de toegang tot zijn netwerk ontzegd. Dat deed het socialenetwerkbedrijf als reactie op het schandaal rond Cambridge Analytica. 

Naar aanleiding van het schandaal waarbij de gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers werden verzameld, is Facebook gaan bekijken welke apps beschikken over veel data van gebruikers.

Tot nu toe zijn "duizenden'' apps onderzocht, schrijft Facebook in een blogpost. Van de circa tweehonderd apps die zijn geschorst, wordt nader onderzocht of ze de verzamelde gegevens hebben misbruikt. Als dat zo is, worden de apps definitief verbannen en getroffen Facebook-gebruikers op de hoogte gesteld.

Facebook geeft aan dat het de onderzoeken snel, maar zorgvuldig wil uitvoeren. Het bedrijf waarschuwt daarom dat er nog de nodige tijd overheen gaat voordat de onderzoeken zijn afgerond.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Halsberghe

    Nu nog die 10.000 andere schuinmarcherende apps. ....

  • Jef Denijs

    Te laat, het onheil is geschied.