Facebook rolt nu ook ‘Dark Mode’ uit voor iOS

9to5
Facebook begint langzaam maar zeker met de uitrol van de donkere modus of ‘Dark Mode’ voor de iPhone en iPad. De nieuwe functie zorgt voor een donkere versie van de normaal blauw-witte hoofdpagina. Enkele gebruikers merkten de functie op in de Facebook-app. 

De donkere modus in de Facebook-app is momenteel nog niet voor iedereen beschikbaar. “Slechts een klein percentage van de Facebook-gebruikers wereldwijd kan de functie op dit moment uitproberen”, meldt Facebook. Verschillende sociale mediaplatformen zoals Twitter gingen Facebook al voor.

‘Dark Mode’ won de afgelopen jaren aan populariteit onder website- en app-ontwikkelaars. Door de donkere kleur geeft de functie de ogen meer rust. Dat is vooral gunstig voor mensen die voornamelijk ‘s nachts op sociale media scrollen.

In tegenstelling tot de donkere modus op andere apps van Facebook, zoals Messenger en Whatsapp, koos het sociale mediaplatform voor grijswaarden met witte accenten voor logo’s en pictogrammen. 

Gebruikers die de nieuwe functie opmerkten gingen - ironisch genoeg - meteen naar Twitter om hun ontdekking met andere gebruikers te delen. (Lees verder onder de foto.)

De donkere modus kan je aanzetten door in de Facebook-app de drie regels rechts onderaan aan te raken en te zoeken naar ‘instellingen en privacy’. 

Gebruikers die geen fan blijken te zijn van de nieuwe zwarte versie en liever teruggaan naar de klassieke Facebook-ervaring, kunnen de functie makkelijk weer uitschakelen.