Facebook probeert opnieuw feed met nieuwsberichten op te zetten

Facebook en CEO Mark Zuckerberg hopen door het platform meer advertenties te verkopen.
Photo News Facebook en CEO Mark Zuckerberg hopen door het platform meer advertenties te verkopen.
Facebook gaat weer proberen om een nieuwsvoorziening op te zetten. ‘Facebook News’ wordt de komende tijd getest, om te beginnen in de Verenigde Staten. In de app zien gebruikers naast hun tijdlijn een apart tabblad met verzamelde nieuwsberichten van gevestigde media.

De proef wordt gehouden in steden als New York, Los Angeles, Chicago, Dallas en Boston. Gebruikers daar krijgen via Facebook lokaal nieuws te zien. Ook komt er landelijk nieuws, sport, entertainment en gezondheid. Facebook past de selectie aan op de voorkeuren van de gebruiker. Mensen kunnen er ook voor kiezen om bepaalde media en onderwerpen niet meer te zien.

Advertenties

Het is niet de eerste keer dat Facebook zich op de nieuwsmarkt stort. Eerder kwam het platform met ‘Today In’, een overzicht van nieuws en activiteiten uit de omgeving van de gebruiker. Die dienst wordt gekoppeld aan Facebook News. Mensen willen op de hoogte blijven van het laatste nieuws, redeneert Facebook, en als ze dat via de app doen kan het bedrijf meer advertenties verkopen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Bocque

    Ik heb bijna 2 jaar geleden mijn account gestopt en ik mis het totaal niet. Met mijn privé heeft trouwens niemand iets te maken en gooi ik niet te grabbel voor personen die daar profijt proberen uit te halen.

  • paul lemmens

    Facebook heeft maar 1 probleem dat politici geld geroken hebben en er alles zullen aan doen om hem te melken. Er is geen privacy op Facebook en wie er op gaat weet dat , dus blijf er af