AFP
Volledig scherm
© AFP

Facebook dreigt iPhone-apps betalend te maken: strijd met Apple naar nieuw hoogtepunt

Sommige gebruikers van de apps Facebook en Instagram krijgen een onheilspellende boodschap in beeld: weigeren ze om het verzamelen van privégegevens in te schakelen, dan bestaat de kans dat de apps ooit niet meer gratis zijn. Achter dat dreigement zit een strijd die het moederbedrijf intussen al lange tijd voert met techreus Apple.

24 reacties

 • Ruben Beylemans

  3 dagen geleden
  De ene persoon is de andere persoon niet maar betalend vind ik weer een brug te ver en als ze die privegegevens willen hebben om nog beter te kunnen ontwikkelen dan krijgen ze die ook maar ik vind niet dat een ander persoon daar voor moet opdraaien omdat die persoon het niet doet want dan kan je er een lijn ondertrekken en anders de gene die het niet doet dan maar betalend maken.
 • Patrick Marinus

  2 weken geleden
  Inderdaad Johan Van Oevelen, dat is om de muren van op te lopen al heb ik geen accounts op die "sociale" dinges. ik probeer mijn digitale afdruk zo klein mogelijk te houden en toch weten ze je te vinden. Ik heb net hetzelfde voor met een tv: twee weken geleden een nieuwe gekocht. De reclamemakers komen dus rijkelijk te laat maar blijven me overspoelen met de nieuwste toestellen aan de "laagste" prijzen, ook van de winkel waar ik gekocht heb. Waar een adblocker al niet goed voor is...
 • dries vandenbossche

  2 weken geleden
  Groot gelijk. Wat is Apple? Ik ken dat niet. Is Amerikaanse brol waarschijnlijk.
 • Ronald Van Beneden

  2 weken geleden
  Een vrij internet gebruik? Vergeet het met gestoorde CEO's.
 • Jozef Beunen

  2 weken geleden
  Als er één bedrijf verantwoordelijk is voor ‘het verwoesten van het vrije internet’, dan is het Facebook wel. Ze willen dat alle poorten open staan om data te kunnen verzamelen, maar hebben al laten zien die niet te kunnen beschermen. Hun ‘service’ trekt ook op niets, dus ik denk dat ze het niet eens kunnen bolwerken.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt
  games

  Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt

  Met financiële hulp van Microsoft Xbox kunnen videogames als 12 Minutes, die heel bescheiden beginnen als zogeheten indie-titels, ineens vrij uitgebreid worden. Bij zo’n exclusiviteitsdeal tussen een wroetende onafhankelijke studio en een miljardenmerk varen beide partijen wel: de ene krijgt extra middelen om er een iets ambitieuzere game van te maken, de andere haalt er een artistiek prestigeprojectje mee in huis.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

iHLN