Facebook-aandeel opnieuw meer waard dan vlak voor privacyschandaal

REUTERS
Facebook is het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica te boven, althans op de beurs. Het aandeel van het technologiebedrijf kwam vandaag voor het eerst weer boven de waarde uit van vlak voor de ophef ontstond.

Een aandeel Facebook was op 16 maart 185,25 dollar waard toen naar buiten kwam dat gegevens van tientallen miljoenen gebruikers waren gelekt. Op het dieptepunt eind maart was dat nog maar iets meer dan 152 dollar.

Cambridge Analytica zou de persoonlijke informatie van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen, onder meer hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken voor de verkiezingscampagne van Donald Trump.

Facebook-topman Mark Zuckerberg ging diep door het stof, maar zei dat het nog jaren kan duren voor alles op orde is.

In financiële zin heeft Facebook vooralsnog ook weinig last van de ophef. Bij de bekendmaking van de cijfers over het eerste kwartaal toonde het bedrijf sterke resultaten. Ook groeide het aantal gebruikers, ondanks opzegacties in reactie op het schandaal op sociale media. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het kwartaal liep tot 31 maart en dat het dieptepunt van de privacycrisis voor het bedrijf toen nog niet was bereikt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Denijs

    Met dank aan zijn (domme) verslaafde gebruikers. Dit zou geen enkele andere firma overleven.