Exclusief interview met baas van Google: "Kunstmatige intelligentie is de grootste kans die de mensheid heeft"

Bloomberg via Getty Images
Een megaboete van 2,4 miljard, te betalen aan Europa. Kritiek op de weinig diverse bedrijfscultuur. Voor het eerst in zijn bestaan ligt Google serieus onder vuur. Ceo Sundar Pichai (45) gaat er in dit exclusief interview dieper op in. "Alles wat we doen ligt onder een vergrootglas."

Het is de ideale ijsbreker: begin tegen Google-baas Sundar Pichai over voetbal en de bedachtzame Indiër wordt ineens razend enthousiast. "Ik vind het ontzettend jammer dat Nederland er niet bij is op het WK in Rusland'', zegt hij op de Google Campus in Mountain View, Californië, tegen onze Nederlandse collega's van AD. "Voor wie moet ik nu duimen?"

Pichai weet alles van het spelletje en is fan van Barcelona en Cruijf. "In India volgde ik vroeger alle teams op de voet. En toen ik opgroeide keek ik graag naar het AC Milan van Gullit, Van Basten en Rijkaard."

Voor de meeste mensen is Pichai (1972, Chennai) een grote onbekende, zo niet in de VS en in zijn geboorteland India. Bij Google maakte hij vanaf 2014 bliksemsnel carrière. Hij is de man die op het idee kwam van Google Chrome, de browser die Microsoft's Explorer van de troon stootte. Daarna leidde hij Gmail, Google Maps en Android. Zijn geheim: successen boeken zonder vijanden te maken.

Toen oprichters Larry Page en Sergei Brin twee jaar terug Google’s uitdijende portfolio onder de paraplu van Alphabet schoven, was er maar één kandidaat voor hun belangrijkste onderdeel. Bovendien wilden Microsoft en Twitter hem ook als topman. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jos Denis

    Kunstmatige intelligentie is het grootste gevaar ooit dat de mensheid bedreigt, vooral in handen van gewetenloze machthebbers.

  • marc van himste

    Geld ,geld alles geld ook dood van mensheid is dom maar weer geld en mens dankzij hen bedreigd met uitsterven en ook snel !!!