Europol: “Seksuele uitbuiting van kinderen via internet piekt in coronatijdperk”

Illustratiebeeld.
ANP XTRA Illustratiebeeld.
De coronacrisis heeft tot een sterke toename geleid van seksuele uitbuiting van kinderen via het internet. Dat meldt Europol vrijdag. Volgens de Europese politiedienst  zijn kinderen door isolatie kwetsbaarder dan normaal.

Daders hebben hun activiteiten op sociale netwerken en het Darknet uitgebreid. De afgelopen maanden werd er een golf van misbruikvideo's en -afbeeldingen gedeeld. Terwijl Europol maandelijks normaal 100.000 gevallen van kindermisbruik constateert, waren er dat in maart één miljoen. In mei daalde het aantal weer.

Europol waarschuwt voor een toenemend risico voor kinderen door de maatregelen tegen het virus. "Tijdens de lockdown verschoof het leven van kinderen steeds meer van de echte wereld naar de online wereld. Daders hebben daarvan geprofiteerd om hun groep van mogelijke slachtoffers te vergroten.”

Onderzoekers ontdekten dat de vraag naar webcamvideo's op de forums van zedendelinquenten aanzienlijk is toegenomen. Europol vreest dan ook dat kindermisbruik op bestelling en livestreams van minderjarigen zullen toenemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.