RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

EU schaft 'geo-blocking' af: dit zijn de gevolgen voor jouw Telenet, Proximus, Netflix en Spotify

Het Europees Parlement heeft komaf gemaakt met geo-blocking, de wetgeving die onderscheid maakt tussen surfers op basis van hun locatie en thuisland. Op 1 mei treedt de nieuwe wet in werking. Wij lijsten alvast voor jou op welke gevolgen de nieuwe regelgeving voor je internetgebruik zal hebben.

28 reacties

 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  Geo-Blocking?? Probeer maar iets te kopen op een Franse of UK site, is vaak de helft goedkoper maar die leveren niet naar België. Verscheidene keren voorgehad met beveiligings-apparaten. Ander probleem je moet een Visa, Mastercard, Ideal, Carte Bleu hebben, met Maestro (=Bankcontact) kan je in Europa praktisch nergens betalen on-line.
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Edmond zou het kunnen dat jij in google de regio nog niet hebt ingesteld? Deze moet namelijk op Belgie staan en dan krijg je geregeld belgische sites.
 • james vroman

  3 jaar geleden
  handig kun je nu zoeken op zoekmachines .fr , .nl,.de ...en geen Belgische bedrijven meer ...gebruik ook nooit google ..
 • stijn vandamme

  3 jaar geleden
  @jef van de plas de 2 jaar garantie termijn is Europese regelgeving, niet Belgisch.
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Zullen we dan ook op de Belgische kunnen shoppen want nu als je iets ingeeft in Google krijg je gegarandeerd in Vlaanderen eerst pagina's vol met Nederlandse verkopers en dan ergens achteraan de Belgische misschien kunnen ze daar ook eens iets aan doen. En ik weet dat de internet verkoop in Belgie nog niet optimaal is maar ik zou toch graag eerst willen weten waar en voor hoeveel € hetgeen ik wil kopen in Belgie te verkrijgen is. Google is op dat punt pro Nederland denk ik.

iHLN