ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

EU breidt wetgeving voor cyberveiligheid uit

De EU breidt haar wetgeving over cyberveiligheid uit. Het aantal sectoren dat verplicht is om hun netwerk- en informatiesystemen te beveiligen en ernstige cyberincidenten zoals datadiefstal of gijzelingssoftware te melden, wordt uitgebreid. 

2 reacties

 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Het zou me niet verwonderen dat veiligheids- en andere lekken en bugs moedwillig aangebracht zijn . Dat noemt men dan "Jobprotection"
 • Jo Debacker

  2 maanden geleden
  Veel te laat natuurlijk, NIS2 zal ten vroegste eind 2022 goedgekeurd worden. Ze lopen weer achter de feiten aan. De goede wil is er, maar de nationale politieke spelletjes zijn dit voorstel al maanden aan het boycotten om toch maar ergens hun naam in een kantlijn notitie te hebben... Ik weet het, ik sta hier heel dichtbij. Wel is het goed dat kleinere spelers in het plan opgenomen worden, het gaat hier namelijk over essentiële dienstverleners en NIS1 schoot daar serieus in te kort.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

iHLN