Exclusief voor abonnees

Er is meer dan Office: deze programma's zijn mooie alternatieven voor Outlook, Word of PowerPoint

.
rv .
Wanneer het om software gaat waarmee u uw werk gedaan krijgt, spant Microsofts Office-pakket na bijna dertig jaar nog altijd de kroon. Maar er zijn ook alternatieven op de markt van kantoorsoftware, die allemaal hun eigen specifieke voordelen op die traditionele Office-programma's hebben.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin Demey

  Libre Office is toch wel de betere fork van Open Office hoor.

 • Harings Maikel

  Openoffice is ook een alternatief voor Word en hetzelfde kan je er mee doen en het is gratis; ;)

 • Gino Denil

  De meeste thuisgebruikers gebruiken het als een soort digitale typemachine. Dan is elke tekstverwerker een alternatief. Hun werk automatiseren en standaardiseren met sjablonen en alineastijlen is er niet bij. Laat staan gebruik maken van macro's of het programmeren van invoegtoepassingen. En zelfs in professionele omgevingen zijn ze al ver gevorderd als ze 25% van de mogelijkheden gebruiken van Ms Office.

 • Bob Boomer

  - Creëer een virtuele machine, install WinXp Sp3 en je oude progs en games zijn beschikbaar en werken perfect. Geen toeters en geen bellen. Werk niet in Win 10, voor niks nodig, gebruik enkel als OS om een virtuele machine te maken en ga on line via een sandbox. Het is niet omdat de commerce je iets wil "opdringen" dat je er in moet meegaan !

 • Bruno Draulans

  Wat de meeste mensen niet weten is, dat veel gratis office software draait op de oude office extentie ( vb xls, doc, ppt, pps). Daardoor worden bestanden als xlsx en docx geconverteerd naar de oude extentie en verlies je layoutfuncties. Open office org doet dat ook. Je kan niet lpslaan naar de jongere extentie. Ik gebruik niet de laatste office maar office 2013.